Detoksikacija pomoću ulja

Da bi svoje telo održali zdravim, potrebno ga je što češće detoksikovati i očistiti. To možete postići na više načina – postom, različitim dijetama, vežbanjem itd. Metoda koju ćemo u nastavku opisati potiče iz tradicionalne indijske medicine, po imenu Ayurveda.

image

Glavni princip ove terapije je veoma jednostavan, naime, svakodnevnim ispiranjem usne duplje uljem se odstranjuju otrovne materija iz tela, zbog čega naš imunitet jača i organizam uspeva sam da se izbori protiv bolesti. Detoksikacija pomoću ulja je brz, jednostavan i efikasan postupak.

Ispiranje usne duplje uljem pomaže pri:

 • Eliminaciji toksina iz tela
 • Sprečavanju njihovog širenja iz usne duplje u telo
 • Odstranjivanju bakterija i parazita iz usne duplje i limfnog sistema
 • Sprečavanju gomilanja štetne sluzi u grlu
 • Blagotvorno utiče na sinuse
 • Jačanju imunog sistema

Mnogi koji su isprobali ovu metodu tvrde:

 • Da se njihovo raspoloženje značajno poboljšalo nakon 3 meseca primene
 • Da je metoda dala odlične rezultate pri lečenju bolesti desni i da su zubi belji
 • Koža je čišća i sjajnija
 • Da su simptomi predmenstrualnog sindroma blaži
 • Da metoda pomaže pri ublažavanju glavobolje i migrene
 • Kao i pri ublažavanju alergija i jačanju imunog sistema

 

Ova metoda se bazira na tome da se za ulje, kojim se ispira usna duplja, vežu štetne materije, koje zatim ispljunete i sprečavate da se nakupljaju u telu.

 

Kako izgleda postupak čišćenja?

Svako jutro, kada se probudite, stavite u usta kašičiču ulja, na prazan stomak. Tradicionalan postupak podrazumeva da je ulje susamovo, ali ga može zameniti kokosovo, suncokretovo ili maslinovo.

Ulje mućkajte po usnoj duplji gore-dole, levo-desno, između zuba i jezika i neka ispuni svaki ugao usne duplje. Postupak bi trebalo da traje 15 do 20 minuta. Za početak preporučujemo samo 10 minuta, da se obrazni i usni mišići ne bi previše umorili.

Tokom vremena polako produžavajte trajanje postupka i mućkajte ulje po usnoj duplji dok ne dostignete željenih 20 minuta. Primetićete da ulje vremenom postaje sve ređe, tako reći vodeno. Tada je već opasno toksično, zato ga nemojte ispljunuti u lavabo, već radije u WC šolju.

Potrudite se da se rešite masne tečnosti koja je veoma otrovna i na taj način sprečite nepotreban razvoj bakterija u vašem domu.

 

UPOZORENJE: Ulje nemojte grgoljati ili progutati! Na taj način ćete toksine, koje želite odstraniti, samo uneti direktno u telo i prouzrokovati više štete nego koristi.

 Nakon postupka temeljno isperite usta vodom. Ponovite ovo tri puta. Operite zube i nastavite dan u skladu sa svojim planom i željama!

 

Savet za što bolji efekat:

Čišćenje se preporučuje do tri puta na dan, ali nikada nakon jela, da ne bi smanjili delotvornost ili nepotrebno osetili mučninu. Kada dva puta na dan ispirate usta, neka to bude ujutro, na prazan želudac, i uveče, pre spavanja.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR Standardna cijena 83,97 EUR
Pogledajte proizvod