Savršena detoks dijeta za žene

Detoksikacija tijela je proces kojim ćete tijelu pomoći eliminirati nakupljene toksine, smanjiti opterećenje vitalnih organa i potaknuti tijelo da bolje funkcionira. Omogućiti će vam više energije, bolje raspoloženje i ojačati otpornost.

image

Zašto vam je potreban detoks?

Zbog štetnih tvari koje u naše tijelo unosimo s hranom, kemikalijama i kozmetikom je naše tijelo opterećeno što smanjuje njegovu učinkovitost i usporava rad organa. Tijelo bi trebali očistiti barem dva puta godišnje kako bi poboljšali njegov rad, a samim time i naše zdravlje te raspoloženje.

Prehrana prilagođena ženama

Čišćenje tijela će biti najučinkovitije ako pijete puno vode u svoju svakodnevnu prehranu uključite što više voća i povrća te sjemenke i orašaste plodove. Povrće koje dodatno potiće čišćenje tijela jer čisti krv i bubrege je luk, hren, celer i rotkvice. Hrana koju posebno preporučujemo ženama jer sadrži korisne fitoestrogene je laneno ulje, soja, grah, leća i slanutak. Naime, fitoestrogeni osim što deluju preventivno na rak dojke izuzetno su korisni i u prevenciji te liječenju ženskih tegoba kao što su osteoporoza, kardiovaskularne bolesti i tegobe koje prate žene u periodu menopauze. Čišćenje tijela ubrzava i bolja probava zato vam preporučujemo da među obrocima jedete i namirnice koje potiću probavu kao što su smokve i šljive te pijete dovoljno tekućine.

Zelenim čajem, ocatom i grejpom protiv masnoća

Zeleni čaj pozitivno utječe na naše tijelo tijekom mršavljenja jer povećava proizvodnju ključnih detoksikacijskih enzima i potiče izlučivanje štetnih tvari. Onima kojima se aromatičan okus zelenog čaja ne sviđa savjetujemo da umjesto njega piju sok od grejpa. Naime grejp sadrži vrlo snažan antioksidans naringerin koji potiče rad jetre i razgradnju masnoća. Osim grejpa u borbi protiv masnog tkiva vrlo je učinkovi i ocat.

Za najčinkovitiji detoks

Kako bi vaša dijeta bila što učinkovitija preporučamo vam i slijedeće:

  • izbjegavajte industrijski prerađenu hranu
  • iz prehrane isključite: teško probavljivu hranu poput kofeina, bijelog šećera, mliječnih proizvoda i alkohola
  • neka vaša prehrana sadrži svježe namirnice
  • pijte puno tekućine (voda, prirodni sokovi i čajevi)
  • uključite što više manjih obroka
  • u prehranu uključite prirodni dodatak koji ubrza i olakša detoksikaciju tijela, kao npr. Hepafar Forte PREMIUM.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod