Debljate li se zbog nakupljanja vode u tijelu? Riješite!

Ljeto, osim pozitivne energije i uživanja u toplim ljetnim danima, nekima od nas može donijeti i neke neprijatne poteškoće – zadržavanje vode u tijelu. Srećom možemo ga ukloniti na učinkovit i prirodan način.

image

Višak vode u tijelu nastaje kao posljedica različitih bolesti (nepravilan rad bubrega, artritis, popuštanje srca itd.), ali se često javlja i kod zdravih ljudi. Prije svega nastaje zbog dugotrajnog sjedenja i ležanja, hormonske neravnoteže i nepravilne prehrane. Najčešće se javlja kod žena za vrijeme menopauze, menstruacije i trudnoće.

Kako ga možemo prepoznati
Nakupljanje vode u tijelu može uzrokovati lagano povećanje tjelesne težine – lažna debljina (u rasponu od 1-2 kilograma). Osim toga dolazi i do osjećaja napuhnutosti i nadutosti te naticanja lica, stopala, nogu i ruku.

Kada i zašto tijelo zadržava vodu
Velik utjecaj na zadržavanje vode u tijelu ima i nepravilna prehrana. Ukoliko koristimo previše soli i slanih namirnica (čips, pohana hrana, kikiriki) u tijelo unesemo previše natrija. Zato se u tijelu zadržava voda kako bi se razrijedila količina natrija. Osim toga ako u prehrani imamo previše prerađenih ugljikohidrata (tjestenine, kruh, peciva) dolazi do prevelikih promjena u razini inzulina u krvi zbog čega se poruši ravnoteža natrija i tijelo počinje zadržavati vodu.

5 savjeta kako se riješiti viška vode
1. Smanjite količinu soli, slanih namirnica (čips, slani kikiriki, sirevi i grickalice…) i prerađenih ugljikohidrata (tjestenine, kruh, peciva)
2. Jedite banane, marelice, jagode,  – bogate su kalijem koji izlučuje vodu iz tijela
3. Pijte dovoljno vode – dodatna voda će poticati izlučivanje vode iz tijela
4. Koristite zdrave namirnice koje potiču izlučivanje vode – biljni čajevi (kopriva, breza, zeleni čaj), sok od brusnice, sok od limuna, šparoge, peršin, špinat, krastavci, lubenica.
5.  Redovito vježbajte – znojenjem će se izlučiti voda iz tijela

Prirodna i učinkovita pomoć
Na potpuno prirodan način može vam pomoći prirodni dodatak ˝Waterlost˝.
Sadrži unikatnu kombinaciju sastojaka koji:

  • Ubrzaju izlučivanje tekućine iz tijela
  • Utječu na smanjenje tjelesne težine
  • Imaju visoku razinu antioksidanata koji su vrlo važni za uklanjanje toksina iz tijela
  • Djeluje učinkovito i brzo
  • Poboljšati će vašu probavu te omogućiti čišćenje tijela i učinkovito mršavljenje

Waterlost možete dobiti potpuno BESPLATNO u kombinaciji s prirodnim proizvodom Malinie. Malinie sadrži ketone maline koji učinkovito

  • tope masnoće
  • smanjuju masne naslage 
  • smanjuju v+višak kilograma. 

Waterlost in Malinie jedinstveno su i učinkovito rješenje za postizanje idealne tjelesne težine i vitke linije.