Da li i vi tokom vikenda zaboravite na zdravu hranu?

Problem gojaznosti se u protekle tri decenije udvostručio i danas u svetu pogađa čak 297 miliona žena i 205 miliona muškaraca, kažu podaci iz 2012. godine. Zabrinjavajuće je to, da se Hrvatska nalazi na 4. mestu najdebljih nacija na svetu. Na ovo utiče ekonomska situacija, nekvalitetna i brza hrana, nedostatak slobodnog vremena i stres.

image

Slobodni dani su vreme kada i oni najdisciplinovaniji zaborave na vrstu i količinu hrane koju konzumiraju. Pročitajte kako nezdrava hrana utiče na naš organizam.

 Ako ste i Vi među onima koji se tokom slobodnih dana prepuštaju slanim i slatkim užicima, alkoholu i ostalim porocima, preporučujemo Vam da brzo reagujete – reč je o Vašem zdravlju!

Kratkoročno slaba ishrana može imati dugoročne posledice. Prerađenom, masnom, brzom, slatkom hranom i konzumacijom alkoholnih pića u telo unosimo toksine, a oni sprečavaju normalno obavljanje fizioloških procesa.

Prekomernim unosom prerađene hrane, šećera ili alkoholnih pića opterećujemo svoj

  • Digestivni trakt
  • Jetru
  • Limfni sistem

 

POSLEDICA

Kada su organi za varenje, jetra i limfni sistem preopterećeni, teže i sporije ispunjavaju svoje funkcije, masnoće se teže sagorevaju, probava je usporena i teže eliminišemo toksine. Tada se javljaju simptomi:

  • Voda se zadržava u našem telu (podbulost i otečenost)
  • Kilogrami se gomilaju
  • Probava je sporija
  • Umorni smo i razdražljivi

 

Ukoliko zanemarimo ove znakove, posledice će biti dugotrajnije. Vremenom narušavamo ravnotežu, prepuštamo se sve više masnoj, slanoj, slatkoj hrani i porocima i gubimo volju da se krećemo. Zbog toga pate organi za varenje, limfni sistem i jetra, jer ne mogu obavljati svoje funkcije.

Bolest je najusamljenije mesto na svetu, zato izbacite toksine iz tela, poboljšajte probavu i pobrinite se za svoje zdravlje!

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod