Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Volite kolače i čokoladu, no bojite se da će utjecati na vaše zdravlje i težinu? Donosimo vam recept s čokoladnim kockicama u kojima možete uživati bez grižnje savjesti.
Sirove čokoladne kockice
Sastojci:
100 g kakaa u zrnu- BIO Kakao Nibs
100 g kakao maslaca
50 g kokosovog ulja
mljeveni lješnjaci
2 žlice agavinog sirupa
prstohvat soli
maslinovo ulje
vanilija u prahu
Na jako niskoj temperaturi rastopite kakao maslac i kokosovo ulje (najbolje je napuniti posudu s vrućom vodom i položiti kakao maslac i kokosovo ulje da se lagano rastopi i ne izgubi na važne hranjive sastojke). Polovicu kakaa u zrnu sameljite da dobijete kakao u prahu, a ostala zrna dodajemo cijela. Pomiješajte još mljevene lješnjake, sirup od agave , prstohvat soli i vaniliju u prahu. Sve to ulijte u pravokutnu posudu koju ste obložili papirom za pečenje, posipajte s lješnjacima ili koksom , goji bobicama i stavite u hladnjak kako bi se smjesa stvrdnila. Razrežite na kockice i uživajte.