Kako je čišćenje jetre povezano s mršavljenjem

Jedan od najčešćih razloga zašto ne možete smršaviti je masna jetra. Posebno ako se debljate u području struka i trbuha, gotovo je sigurno da je vaša jetra preopterećena i da joj je potrebna pomoć, ne samo u gubljenju tjelesne težine, već i izlučivanju toksina iz tijela i regeneracije organizma.

image

Odlučili ste se dovesti u red i konačno obući omiljene hlače bez poteškoća sa zakopčavanjem. Pazili ste na prehranu, potrudili se vježbati barem nekoliko puta tjedno, pili dovoljno tekućine... ali rezultati su izostali! Vjerujte, niste jedini. Mnogi od nas započnemo kuru mršavljenja i iako radimo sve po pravilima, rezultati izostanu.

Jeste li se ikad zapitali u kakvom stanju je vaša jetra? Preopterećena jetra su čest razlog zašto ne možete smršaviti.

Kako je čišćenje jetre povezano s mršavljenjem?

Jetra su prvi organ koji je zadužen za metabolizam masti i toksina koji kruže po našem organizmu. Budući da je danas unos loših masnoća sve više povećan zbog hrane koju konzumiramo, time samo dodatno opterećujemo jetru. Zbog toksina i kemikalija koje ulaze u tijelo, jetra je još više zaposlena i moć za sagorijevanje masti joj slabi. Zato se dešava da nakon raznih vježbi i dijeta vidimo slabe ili nikakve rezultate. Tada je dobro postaviti pitanje: ''Što se dešava sa jetrom?''.

Na našu jetru utječe kada:

  • udišemo onečišćen zrak
  • pijemo nefiltriranu vodu,
  • alkohol ili sokove
  • jedemo masnu i prerađenu hranu

Jetra treba našu pomoć

Kako je povezana masna jetra s prekomjernom tjelesnom težinom? Odgovor je jednostavan. Jetra je zadužena za metabolizam masti i toksina i ako nije preopterećena mogu ih lako razgraditi i izlučiti iz organizma. Kako organizam ne bi pohranjivao masti upotrebljava ih za energiju, no kada jetra nije u stanju odraditi svoj posao masti se talože u našem tijelu.

Jetra je naša "baterija" koja ako slabije radi rezultira iscrpljenošću organizma, umorom i prevelikim skladištenjem masnoća. Ljudi s masnom jetrom se teško regeniraraju po noći bez obzira koliko si sna priuštili, ujutro teško ustaju, nenaspavani su i umorni. 

Budući da je metabolizam masti ključna uloga jetre, osobe s masnom jetrom počinju se debljati oko struka i trbuha. Ako želimo smršaviti, a imamo masnu jetru, to je izuzetno teško.

Preporučujemo:

Temeljito čišćenje jetre s kurom mršavljenja ketonima maline, ne samo da će ukloniti masne naslage na trbuhu, struku i bokovima nego će vam donijeti i:

  • više energije
  • bolje raspoloženje
  • osjećaj lakoće i poleta
  • regenerirat će vašu jetru i omogućiti da obavlja svoj posao punim kapacitetom