Obojite jaja prirodnim bojama

Obojene pisanice divna su tradicija kojom se slavi novi život, a svaka od tih boja nosi i određenu simboliku. No, danas se zaboravlja na tu tradiciju i jaja bojamo sintetikama koje su vrlo štetne za naše zdravlje i zdravlje naše djece. U Sensilabu zagovaramo priroda način života pa tako i bojanje jaja prirodnim bojama. Ako nam je priroda dala tako predivne boje, zašto ih ne bi iskoristili i pritom se dobro zabavili.

image

Ako do sada još niste pokušali obojita jaja na prirodan način, sada je pravo vrijeme da to učinite. Ovo bojanje je najjeftinije i donosi prekrasne rezultate. Najčešće korišteni materijali su: ljuske luka, cikla, crveni kupus, špinat, crvena paprika, kurkuma, čaj od šipka, crno vino.

Crvena: cikla

Crvena boja označava ljubav i milosrđe. Boju pripremite tako da u 1 litar vode stavite 3 šalice cikle i žlicu octa. Kuhajte na laganoj vatri 15 minuta, a zatim ostavite da odstoji.

Smeđa: ljuska luka

Smeđa boja je boja velikodušnosti. Koristiti 2-3 šake ljuske luka i stavite u 1 litar vode. Bojenjem lukom možete postiću različite nijanse. Jaja se stavljaju u hladnu vodu s ljuskom luka. Boja ovisi o dužini kuhanja, a jaja mogu poprimiti paletu boja od žute do oker i crvenkaste. Ovisi kakve je boje ljuska luka.

Ljubičasta: crno vino

Ljubičasta je boja povjerenja i strpljivosti. Na niskoj temperature, 15 minuta kuhajte jaja u crnom vinu. U ovom slučaju dodajte samo ocat bez vode. Vremenom određujete intenzitet boje.

 

Plava: crveni kupus

Plava je boja istine i zdravlja. Kupus sitno nasjeckajte i sipajte u vodu tako da je prekrije. Kuhajte 30 minuta i ostavite da odstoji jedan dan. Ocjedite i u ohlađenu vodu stavite jaja na 30 minuta.

Zelena: špinat

Zelena je boja nade i plodnosti. Listove špinata sitno nasjeckajte i sipajte u vodu da je prekrije. Pustite da stoji 4 sata , a zatim kuhajte 30 minuta i ostavite da se ohladi. U ohlađenu boju stavite jaja na 30 minuta. Špinat možete zamijeniti koprivom.   

Žuta: kurkuma

Žuta je boja mladosti i čistoće. Koristite 3 žličice praška za pecivo i kurkumu, a za nježnije boje možete korsitit koru od naranče. Jaja kuhajte 30 minuta, ohladite i ocijedite. Stavite ih u rashlađenu tekućinu i ostavite da odstoje od 30 minuta do sat vremena.

Ne zaboravite!

Uskrs je blagdan bez kojeg ne možemo zamisliti prazan stol, stoga je vrlo teško zatvoriti oči i usta pored hrane koja čeka da nahrani vaša nepca. Dobra vijest je što možete uživati u šunki, jajima, kolačima i kruhu bez odricanja. Proizvodi SlimGo Sugar Blocker i SlimGo Carb Blocker pobrinut će se da blagdani prođu bez viška kilograma i grižnje savjesti.