Bezalkoholna bolest masne jetre: epidemija koja se brzo širi

Bezalkoholna bolest jetre je sve češća bolest s kojom se također bori sve više Hrvata. Ova bolest je tijesno povezana s razvojem dijabetesa tipa 2, abdominalne pretilosti i hipertenzije.

image

Što je zapravo bezalkoholna bolest masne jetre?

Bezalkoholna bolest masne jetre je stanje za koje je značajno nakupljanje lipida u jetri, ali to nije povezano s prekomjernom konzumacijom alkohola. Ovo stanje može napredovati čak do bezalkoholnog steatohepatitisa koji kod nekih bolesnika može napredovati do ciroze ili čak raka jetre, jednog od najagresivnijih probavnih tumora.

Jesam li u opasnosti?

Masna hrana, pušenje, sjedeći način života, stres, brojni lijekovi, prekomjerna težina… Čimbenici rizika su brojni. Procjenjuje se da bolest pogađa 30% populacije, a muškarci su ugroženiji od žena.

Koji su simptomi?

Problem kod bolesti masne jetre je taj da je to poznata kao tiha bolest, jer dugo vremena nemamo nikakvih simptoma i ne osjećamo boli. Većina pacijenata otkrije da boluje od ove bolešću tek nakon krvnog testa. Drugi problem je da je ova bolest otkrivena već kad napreduje.

Zato budite pozorni na sljedeće simptome:

  • umor,
  • nedostatak energije,
  • loša probava.

Problem je što se ovi svi simptomi prečesto pripisuju svakodnevnom stresu i nismo nimalo svjesni da je naša jetra u nevolji. Simptomi jetrene steatoze koja je već napredovala su abdominalna pretilost i visoka razina kolesterola i triglicerida.

Mliječni čičak može spasiti vašu jetru

Mliječni čičak može biti veoma koristan pri sprječavanju oštećenja jetre i njenom liječenju. Ova biljka sadrži silimarin, aktivni sastojak koji osigurava terapeutski i hepatoprotektivni učinak. Silimarin potiče normalno djelovanje metabolizma i štiti jetru od oštećenja, uzrokovanih prirodnim ili sintetskim toksinima.

Preuzmi kontrolu nad svojim zdravljem pomoću Hepafara!

Napravljen od silibina s pojačanom formulom, koji je glavna aktivna komponenta silimarina, pridobivenog od mliječnog čička (Silybum marianum). Hepafar Forte kapsule praktične su i učinkovito rješenje za potpunu detoksikaciju tijela. Za još snažnije pročišćavanje dodani su i Hepafar napitci. S ovim paketom ćete očistiti, obnoviti i ojačati vašu jetru!

Proizvodi za vas

KOMPLETNA DETOKSIKACIJA
-67%
Posebna cijena 52,99 EUR(399,28kn) Standardna cijena 159,99 EUR(1205,52kn)
Pogledajte proizvod