Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Za sve na zelenom detoxu, intolerancijom na laktozu ili jednostavno željom za biljnom pripremili smo slasnu verziju brzo pripremljenog bademovog mlijeka.
Zašto koristiti bademovo mlijeko?
Sadrže ogromno bjelančevina, kalcija i vitamina E. Ukoliko ih umočite u vodu, nastaju živi enzimi. Zanimljiva je i činjenica kako bademovo mlijeko uobičajeno sadrži više bjelančevina i kalcija nego mlijeko životinjskog izvora. No, iako bademovo mlijeko možete kupiti u trgovini, vam preporučujemo da ga pripremate sami. Uzet će vam jako malo vremena, dok ćete znati 100% što je u njemu!
Sastojci:
Šaka badema
Na vrh noža himalajske soli
Mljevena vanilija
Šaka datulja (žlica meda, javorov sirup ili kokosov šećer)
Voda
Priprema:
Bademe umočimo u vodu preko noći (8 sata), odlijemo vodu, dodajemo kokosov šećer, javorov sirup, vaniliju ili datulje.
Dodajemo toliko vode da prekrijemo sastojke i sve zajedno smiksamo u blenderu.
Bijelu tekućinu precijedimo preko gaze ili pijemo takvu kakva je.
Vegansko mlijeko - prema vašem ukusu
Vegansko mlijeko napravljeno od orašastih plodova je zaista jednostavno pripremiti. Pripremite ga barem jednom tjednom i time smanjite količinu uobičajenog mlijeka, pogotovo ako ga pijete u većim količinama. Vegansko mlijeko je bogato kalcijem, sadrži zdrave masne kiseline i minerale te ne sadrži laktozu.