Aronija - čudotvoran antioksidant

Brojne namirnice u sebi kriju velik broj bogatih supstanci i antioksidanasa koji doprinose našem zdravlju, vitalnosti i boljem načinu života. ORAC lestvica pokazuje koje namirnice su najbogatije antioksidansima. Na samom vrhu, kao kralj i kraljica, su maqu bobice, acai bobice, aronija, alge i razni začini.

image

Aronija ili Aronia Melanocarpa je bogat izvor vitamina C, E, B2, B6 i folne kiseline. Njen važan deo čine i pigmenti, odnosno antocijanini, koji joj daju tamnu boju. Ta boja štiti plod i semenke od UV zraka, a plodovi aronije imaju snažno antioksidativno dejstvo. Bobice aronije na ORAC lestvici imaju izuzetnih 9075 bodova.

 Ispitivanja su pokazala da redovno konzumiranje aronije pomaže u borbi protiv raka, starenja, dijabetesa i bakterijskih infekcija.

 Zbog visokog nivoa antioksidanata, aronija je omiljena namirnica za detoksikaciju. Doprinosi čišćenju jetre i digestivnog trakta. Intenzivno čisti telo, vitalne organe i pomaže pri normalnom odvijanju fizičkih procesa.

Zbog višestrukih pozitivnih delovanja na ljudsko zdravlje, aronija dobija na popularnosti, a njome se sve vše bave i brojna istraživanja. Nedavna istraživanja su otkrila i pokazala da je aronija:

  • Odličan izvor antioksidanasa
  • Povećava nivo dobrog holesterola
  • Brine za zdrav kardiovaskularni sistem i snažno srce
  • Uništava bakterije, viruse i uspešno sprečava prehlade i grip
  • Pospešuje varenje
  • Poboljšava pamćenje, koncentraciju i utiče na nervni sistem.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod