Aminokiselina koja vam pomaže u gubitku težine

Ozbiljno ste naumili riješiti se ljubavnih ručki? Ako ste stvarno spremni sagorjeti višak masnoća u vašem tijelu, trebali biste znati koje će vam aminokiseline pomoći u tom naumu.

image

Što je točno metabolizam masti?

Metabolizam masti je proces u tijelu koji osigurava najveći dio energije potrebne da bi se mogle obaviti svakodnevni fizički poslovi poput šetnje, igranja s djecom, pospremanja po kući i slično.

Budući da je ova energija neophodna za održavanje zdravlja i mogućnost reagiranja na svakodnevne situacije, masne se kiseline nakupljaju na različitim dijelovima tijela. Ako svaki dan jedemo puno kalorija koje premašuju potražnju za energijom, volumen adipocita (masnih stanica) se širi sve više i više. Dakle, nakupljene masne stanice tvore zalihe energije ili, popularnim rječnikom, ljubavne ručke.

Kako možemo smanjiti količine nakupljenih masnih naslaga?

Svaki pokušaj gubljenja suvišnih kilograma i sagorijevanja masti zahtijeva određeni stupanj predanosti urednoj prehrani i tjelesnoj aktivnosti:

  • kad god je moguće odaberite niskokaloričnu hranu i dajte prednost raznim vrstama povrća,
  • smanjite unos jednostavnih ugljikohidrata, posebno kruha, tjestenine i drugih namirnica koje sadrže bijelo brašno,
  • izbjegavajte ili u potpunosti iz prehrane izbacite šećer te izbjegavajte namirnice koje ga sadrže,
  • posvetite malo vremena fizičkoj aktivnosti umjerenog intenziteta, makar to bila samo polusatna šetnja.

Ok, ali ako to nije dovoljno?

Niskokalorijskom dijetom i redovitom tjelovježbom tijelu ne dopuštate da se u vama akumuliraju velike rezerve energije u obliku viška masnoće.

Za uspjeh mršavljenja i sagorijevanja više masnih naslaga bitna je prisutnost aminokiselina koje tijelo tjeraju da potrebnu energiju crpi iz masnih naslaga. Ta aminokiselina je L-karnitin.

L-karnitin: kako djeluje i zašto vam je potreban ako želite konkretne rezultate?

Riječ je o neophodnoj aminokiselini odgovornoj za transport masnih kiselina u mitohondrije, gdje procesom oksidacije postaju energija. To je dio transformacije masnih stanica i bez njegove prisutnosti tijelo možda neće biti u mogućnosti da sagori vaše "ljubavi ručke".

Uloga L-karnitina je veoma važna u procesu sagorijevanja masnoća jer stvara vezu koja omogućuje tijelu da energiju koristi iz kalorijskih rezervi.

Možemo li ga dobiti u dovoljnim količinama i iz kojih namirnica?

Crveno meso i mliječni proizvodi spadaju među namirnice koje su najbogatije L-karnitinom, a ovu aminokiselinu moguće je također naći u orašastim plodovima, sjemenkama (suncokret, sezam, bundeva), mahunarkama (grah, grašak, leća), povrću (šparoge, brokula, artičoke) i žitaricama (riža, kukuruz, raž).

Iako uravnotežena prehrana nudi nekoliko mogućnosti unosa ove aminokiseline u tijelo, nedostatak L-karnitina se događa često – posebice kada nastojite otopiti masne naslage!

L-karnitin zajedno s 5 prirodnih aktivnih sastojaka za uspješan gubitak težine

Rekli biste da SlimCut Fat Burner drink s ugodnim okusom limuna i đumbira nije klasičan način sagorijevanja masti, ali njegova jedinstvena formula zbilja potiče intenzivno mršavljenje:

  • učinkovito pomaže suzbiti apetit,
  • doprinosi prirodnom procesu sagorijevanja pohranjene masnoće,
  • sprječava nastanak masnih naslaga,
  • ima blagotvoran učinak na probavni trakt
  • omogućava brzu potrošnju energije.