Acai Detoxan kroz oči mag. nutr. Svjetlane Lacković

Intervju sa mag. nutr. Svjetlanom Lacković, na temu Sensilab Acai Detoxana.

image

Što su Acai bobice i što one sadrže?

Acai bobice spadaju u skupinu crnog bobičastog voća, rastu na palmama u prašumama Amazone. Domorodačko stanovništvo koristilo je acai bobice u svakodnevnoj prehrani zbog njihove prehrambene vrijednosti, s obzirom da su bogati izvor vitamina i minerala. Osim toga, zahvaljujući visokom sadržaju antocijanina, pigmentu koji se nalazi i u crvenom vinu, acai bobice imaju snažna antioksidativna svojstva.

Acai bobice bogati su izvor kalija, bakra, magnezija, vitamina A, C, D i E, omega-3-masnih kiselina, selena, nezasićenih masnih kiselina, fitosterola, vlakana, aminokiselina i drugih spojeva.

U kojem obliku se mogu naći Acai bobice kod nas na tržištu? I u kojem obliku biste Vi preporučili konzumiranje Acai bobica?

S obzirom da su Acai bobice vrlo osjetljive, odmah nakon njihovog branja treba ih se na neki način konzervirati sušenjem, pa se stoga kod nas na tržištu najčešće nalaze sušene u prahu, u obliku napitaka ili kao dodaci prehrani u kapsulama kao što je Acai Detoxan. Svakako bih preporučila svojim pacijentima Acai Detoxan u kapsulama zbog poznate koncentracije Acai bobica u 1 kapsuli (450mg). Kapsule su obložene uljnim filmom kako bi se održala postojanost Acai-a. Kapsule su pakirane u table što olakšava potrošaču primjenu i konzumaciju, lako se prenose i sigurne su od kontaminacije.

Kome bi Vi preporučili uzimanje Acai Detoxan?

Acai Detoxan svakako bih preporučila osobama koje imaju povećanu tjelesnu masu, sportašima, osobama sa slabim imunitetom, onima koji se svakodnevno nalaze u stresnim situacijama, te u brojnim drugim situacijama kao sto su nedostatak koncentracije, loša probava, nesanica, učestale glavobolje.

Prema novijim istraživanjima na brazilskom institutu pokazalo se da imaju i pozitivan učinak na regulaciju  razine kolesterola, odnosno na korekciju povišene razine kolesterola u krvi (hiperkolesterolemije). Dok su istraživanja u Njemačkoj pokazala da acai bobice zaustavljaju napredak leukemije. No prava istraživanja po tom pitanju još slijede.


Što Acai bobice čini posebnim?

Ono što Acai čini posebnom je sinergetsko, istovremeno djelovanje visokovrijednih sastojaka koje sadrže acai bobice. Upravo to zajedničko djelovanje, a ne nužno količina i vrsta pojedinih nutritivnih sastojaka, čine acai vrlo jedinstvenom namirnicom.

Kako Acai Detoxan pomaže kod mršavljenja i regulaciji probave?

Zahvaljujući svom antioksidativnom svojstvu, acai bobice korisne su za detoksikaciju organizma. Sadrže čak deset puta više antioksidansa od grožđa i dva puta vise od borovnica. S obzirom da acai bobice sadrže povećanu količinu prehrambenih vlakana, produžuje se osjećaj sitosti, kao i vrijeme koje je potrebno za probavu hrane u tankom crijevu čime se pospješuje razgradnja masti. Zbog toga razina šećera u krvi sporije raste, a metabolizam je aktivniji te na taj način lakše kontroliramo svoju tjelesnu masu.

Ne samo da ubrzavaju metabolizam nego i učinkovito smanjuju osjećaj gladi, pomažu u izgradnji mišića i daju dodatnu energiju i vitalnost što nam omogućava bolje oblikovanje tijela i sagorijevanje masnoća.

Kako Acai Detoxan pomaže sportašima?

Zahvaljujući bogatom sastavu aminokiselina koje su potrebne mišićima kako bi oni normalno funkcionirali i odmorili se nakon napornog rada, Acai Detoxan idealan je za sportaše. Kombinacija aminokiselina i masnih kiselina omogućuju tijelu da učinkovito sagorijeva masno tkivo i ubrzavaju oporavak mišića nakon tjelesne aktivnosti. Na taj način dolazi do povećavanja mišićne mase tijela, sagorijevanja više kalorija, a time i do boljeg mršavljenja.

Kakvu bi dijetu preporučili sa Acai Detoxan?

Brze dijete svakako nisu učinkovite za lijepo oblikovanu figuru. Najčešće brzim dijetama izgubimo suvišne kilograme dok se pridržavamo strogog režima prehrana, a čim se vratimo na uobičajenu prehranu najčešće se izgubljeni kilogrami brzo vrate.

Svakako bih preporučila uravnoteženu prehranu koja je ključ dobrog uspjeha. Trebalo bi izbjegavati dnevni unos manji od 1500 kalorija, ukoliko prehrana nije pod strogim nadzorom  nutricionista i liječnika. Dobro izbalansirana prehrana zajedno sa laganom do umjerenom tjelesnom aktivnosti dovest će do željenih rezultata, a da se pri tome ne treba odreći omiljene hrane. Naravno da Acai Detoxan tu uvelike pomaže u kontroli unosa količine hrane zahvaljujući prehrambenim vlaknima koje nam daju osjećaj sitosti, te imaju sposobnost vezanja masti. Jednako tako bogati izvor antioksidanasa pomoći će da očistimo organizam od štetnih radikala i pružiti organizmu dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti. Prisutnost aminokiselina uz umjerenu tjelovježbu dovest će do smanjenja masnog tkiva i povećanja mišićne mase.

Koje indikacije, osim smanjenja tjelesne težine i regulacije probave još rješava Acai detoxan? Zbog čega je još tako dobar za preporučiti?

Kako sam već spomenula Acai detoxan ima pozitivno djelovanje kod osoba sa slabim imunitetom jer je jedan od najmoćnijih antioksidansa, bogat je izvor minerala i vitamina, polifenola, antocijanina te mnogih drugih flavonoida. Rješava probleme kod osoba koje su svakodnevno izložene stresnim situacijama, jer se pokazala njegova učinkovitost u neutraliziranju slobodnih radikala koji su vrlo štetni za organizam, te je na taj način dobra zaštita od pojave karcinoma jer, kako znamo, stres je jedan od najvećih uzroka pojave karcinoma. Također u brojnim drugim situacijama Acai Detoxan se pokazao vrlo učinkovit u rješavanju problema kao sto su nedostatak koncentracije, loša probava, nesanica, te kod učestalih glavobolja.

Za kraj, zašto smatrate da je Sensilab Acai Detoxan pravi izbor za vas i vaše pacijente?

Sensilab Acai Detoxan pravi je izbor za svakoga tko želi smanjiti tjelesnu težinu, kontrolirati svoju tjelesnu težinu ili regulirati svoju probavu jer je snažan antioksidans i sadži puno prehrambenih vlakana. Kako je jedan od najmoćnijih antioksidansa, učinkovit je u neutraliziranju slobodnih radikala i na taj način štiti od pojave karcinoma. Bogat je izvor minerala i vitamina, polifenola, antocijanina te mnogih drugih flavonoida, omega-3-masnim kiselinama, nezasićenim masnim kiselinama, fitosterolima, vlaknima, aminokiselinama i drugim spojevima. Ono što je najvažnije, Acai Detoxan je potpuno prirodan proizvod i ne izaziva nikakve nuspojave ili kontraindikacije.

Svjetlana Lacković, mag. nutr.