Acai Detoxan - intervju sa mag.nutr. Svjetlanom Lacković

intervju sa mag. nutr. Svjetlanom Lacković

image

Šta su acai bobice i šta sadrže?

Acai bobice spadaju u grupu crnog bobičastog voća, a rastu na palmama u prašumama Amazona. Domorodci su koristili acai bobice u svakodnevnoj ishrani zbog njihove nutritivne vrednosti, obzirom na to, da su bogat izvor vitamina i minerala. Pored toga, zahvaljujući visokom sadržaju antocijanina, pigmenta koji se nalazi i u crvenom vinu, acai bobice pokazuju snažna antioksidativna svojstva.

 Acai bobice su bogat izvor kalijuma, bakra, magnezijuma, vitamina A, C, D i E, omega-3-masnih kiselina, selena, nezasićenih masnih kiselina, fitosterola, vlakana, aminokiselina i drugih jedinjenja.

 

U kom su obliku Acai bobice dostupne na našem tržištu? U kom obliku biste Vi preporučili njihovo konzumiranje?

Obzirom da su Acai bobice veoma osetljive, trebalo bi ih odmah nako berbe na neki način konzervirati sušenjem, pa se zbog toga kod nas na tržištu najčešće nalaze sušene u prahu, u obliku napitaka ili kao dodaci ishrani u obliku kapsula, kao što je Acai Detoxan. Svakako bih preporučila svojim pacijentima Acai Detoxan u kapsulama, zbog poznate koncentracija Acai bobica u jednoj kapsuli (450mg). Kapsule su obložene uljanim filmom, koji pomaže da se održi postojanost Acai-a. Kapsule su pakovane u table, što potrošaču olakšava upotrebu i konzumaciju, lako se transportuju i zaštićene su od kontaminacije.

 

Kome biste preporučili uzimanje Acai Detoxana?

Acai Detoxan bih svakako preporučila osobama koje imaju povećanu telesnu masu, sportistima, osobama sa slabim imunitetom, onima koji se svakodnevno suočavaju sa stresnim situacijama, te u brojim drugim slučajevima kao što su nedostatak koncentracije, loša probava, nesanica, učestale glavobolje.

 Prema novijim istraživanjima na brazilskom instutu, pokazalo se i da pozitivno utiču na regulisanje nivoa holesterola, odnosno na korekciju povišene koncentracije holesterola u krvi (hiperholesterolemije). Istraživanja u Nemačkoj su čak pokazala da acai bobice inhibiraju napredovanje leukemije. Međutim, dalja istraživanja na tu temu tek slede.

 

Šta je to što acai bobice čini posebnim?

Ono što Acai bobice čini posebnim je sinergetsko, odnosno istovremeno, delovanje visokoefikasnih sastojaka koje sadrže. Upravo to zajedničko delovanje, a ne nužno vrsta i količina pojedinih nutritivnih sastojaka, čine acai bobice jedinstvenom namirnicom.

 

Kako Acai Bobice pomažu pri mršavljenju i regulaciji varenja?

Zahvaljujući svom antioksidativnom svojstvu, acai bobice su delotvorne pri detoksikaciji organizma. Sadrže čak deset puta više antioksidanasa od grožđa i dva puta više od borovnica. Obzirom da acai bobice sadrže i veću količinu hranljivih vlakana, produžavaju osećaj sitosti, kao i vreme potrebno za varenje hrane u tankom crevu, čime je pospešena razgradnja masti. Zbog toga nivo šećera u krvi sporije raste, a metabolizam je aktivniji te na taj način lakše kontrolišemo svoju telesnu težinu.

 Acai bobice ne samo da ubrzavaju metabolizam, već i delotvorno smanjuju osećaj gladi, pomažu u izgradnji mišića i obezbeđuju dodatnu energiju i vitalnost, što nam omogućava bolje oblikovanje tela i sagorevanje masnoća.

 

Kako Acai Detoxan pomaže sportistima?

Zahvaljujući bogatom sadržaju aminokiselina koje su potrebne mišićima za normalno funkcionisanje i odmor nakon napornog rada je Acai Detoxan idealan za sportiste. Kombinacija aminokiselina i masnih kiselina omogućava telu da efikasno sagoreva masno tkivo i ubrzava oporavak mišića nakon telesne aktivnosti. Na taj način se povećava mišićna masa u telu, sagoreva se više kalorija, a time je i mršavljenje efikasnije.

 

Kakvu bi dijetu sa Acai Detoxanom preporučili?

Brze dijete svakako nisu dovoljno delotvorne i ne pomažu pri održavanju lepe figure. Najčešće brzim dijetama izgubimo suvišne kilograma dok se držimo strogog režima ishrane, a čim se vratimo uobičajenoj ishrani se najčešće izgubljeni kilogrami brzo vrate.

 Svakako bih preporučila uravnoteženu ishranu, kao ključ uspeha. Trebalo bi izbegavati unos manje od 1500 kalorija dnevno, ukoliko ishrana nije pod strogom kontrolom lekara i nutricioniste. Dobro izbalansirana ishrana zajedno sa laganom do umerenom fizičkom aktivnošću će dovesti do željenih rezultata, prilikom čega se nećemo morati odreći omiljene hrane. Naravno da Acai Detoxan pomaže pri kontroli unosa hrane, zahvaljujući prehrambenim vlaknima koja nam pružaju osećaj sitosti i imaju sposobnost vezivanja masti. Takođe je bogat izvor antioksidanasa koji nam pomaže da očistimo organizam od štetnih radikala i pruža organizmu dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti. Prisustvo aminokiselina će, uz umerenu fizičku aktivnost, dovesti do redukcije masnog tkiva i povećanja mišićne mase.

 

Koja stanja, osim smanjenja telesne težine i regulisanja metabolizma još rešava Acai Detoxan? U kojim slučajevima ga je dobro preporučiti?

Kako sam već napomenula, Acai Detoxan ima pozitivan učinak kod osoba sa oslabljenim imunitetom, jer sadrži neke od najmoćnijih antioksidanasa, bogat je izvor minerala i vitamina, polifenola, antocijanina i mnogih drugih flavonoida. Delotvoran je u slučaju osoba izloženih svakodnevnim stresnim situacijama, jer je dokazana njegova efikasnost u neutralisanju slobodnih radikala koji su veoma štetni za organizam. Na taj način pruža i dobru zaštitu od karcinoma, jer, kao što znamo, stres je jedan od njegovih najčešćih uzročnika. U brojnim situacijama se Acai Detoxan takođe pokazao kao delotvoran prilikom rešavanja problema nedostatka koncentracije, loše probave, nesanice i prilikom učestalih glavobolja.

 

Za zaključak, zbog čega smatrate da je Acai Detoxan pravi izbor za Vas i Vaše pacijente?

Sensilabov Acai Detoxan je pravi izbor za svakoga ko želi da redukuje i kontroliše svoju telesnu težinu ili da reguliše svoju probavu jer sadrži snažne antioksidanse i bogat je nutritivnim vlaknima. Obzirom na sadržaj moćnih antioksidanasa, efikasan je u neutralisanju slobodnih radikala i na taj način štiti od pojave karcinoma. Bogat je izvor minerala i vitamina, polifenola, antocijanina te mnogih drugih flavonoida, omega-3-masnih kiselina, nezasićenih masnih kiselina, fitosterola, vlakana, aminokiselina i drugih jedinjenja. Ono što je najvažnije je to da je Acai Detoxan potpuno prirodan proizvod koji ne izaziva nikakve neželjene efekte i ne postoje kontraindikacije za njegovu upotrebu.

 

Svjetlana Lacković, mag. nutr.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod