7 znakova da pijete premalo tekućine

Bez kisika možemo izdržati pet do deset minuta, bez hrane do 70 dana, ali bez vode samo 3-8 dana. Pijete li dovoljno vode? Naše tijelo izgrađeno je od 70 % vode zato je voda od životne važnosti i nedostak vode može uzrokovati ozbiljne posljedice na zdravlje. 

image

Trebate li piti samo vodu

Kava, energetski napitci, alkohol nisu tekućine koje su korisne za naše tijelo, a osim toga dodatno ga isušuju. Prvenstveno bi trebali piti vodu, prirodne sokove, čajeve, a izbjegavati zaslađene sokove, instant napitke, gazirano piće, alkohol.  

Kako prepoznati da vam je potrebno više tekučine

Promatrajte svoje tijelo. Naše tijelo na različite načine pokazuje da mu je potrebno više tekućine.

1. Rijetko mokrenje
Prosječan čovjek dnevno mokri približno 6-7 puta, ako mokrite samo 2-3 puta to je znak da morate piti više tekućine

2. Suha koža i usta
Voda je za kožu vrlo važna, daje joj glatkoću, čvrstoću i sjaj. Osjećaj suhih usta i izgled ispucale kože na jeziku svakako je znak da nam je potrebo više tekućine

3. Glavobolja
Dehidracija može uzrokovati glavobolju koja kod ubrzanog gibanja i tjelesnih napora postane snažnija. U tom slučaju možemo probati popiti malo vode.

4. Intenzivna boja urina
Dehidracija ima vrlo velik utjecaj na boju mokraće. Što je intenzivnija žuta boja urina znači da smo više dehidrirani.

5. Osjećaj gladi
Ako nakon obroka imate osjećaj da ste gladni to je prikriven znak da smo u stvari žedni.

6. Vrtoglavica
Tekućina izgrađuje velik dio unutarnjeg uha koje nam pomaže regulirati ravnotežu. Ako tijelo izgubi puno tekućine ravnoteža našeg tijela više nije stabilna i pojavi se vrtoglavica

7. Nakupljanje vode u tijelu
Pijete li premalo tekućine možete imati problema s nakupljanjem viška vode u tijelu koje uzrokuje oticanje tijela i povećanje tjelesne težine.

Nedovoljan unos tekućine = nakupljanje vode?

Uklanjanje vode koja se zadržava u tijelu vrlo je važno i nužno potrebno. Tekućina koja se zadržava u tijelu često sadrži šetne tvari koje su otrovne i moramo ih što prije izlučiti iz tijela.  Uzrokuje neugodne simptome kao što su: podbuhlost, nadutost, oticanje gležnjeva, obraza i ruku.

Waterlost učinkovito i brzo sprječava zadržavanje vode. Odlična je nadopuna svim dijetama za mršavljenje i svima onima koji imaju problema sa zadržavanjem vode u tijelu. Djeluje već u 15 dana. Nakon mjesec dana uzimanja proizvoda možete prekinuti s konzumiranjem i po potrebi ga ponovno početi konzumirati.

Kao vam Waterlost može pomoći:

  • Crna bazga i mate - reguliraju tjelesnu težinu te pokreću prirodni mehanizam čišćenja tijela
  • Smeđe alge - reguliraju tjelesnu težinu i povećavaju osjećaj sitosti
  • Crna bazga, mate i javanski čaj - na prirodan način potiču izlučivanje tekućine iz tijela i tako tijelo očiste od štetnih tvari