7 savjeta za maksimalnu regeneraciju

Svima nam je već poznato koliko je važno da konzumiramo proteine prije i poslije treninga. Ali nam je malo poznato kako možemo ubrzati regeneraciju mišića. Otkrivamo vam 7 načina.

image

1. Spavajte dovoljno i kvalitetno

Iako još nije točno razjašnjeno kako san utječe na regeneraciju mišića dokazano je da zaista utječe. Dovoljno spavanja i kvalitetan san povećava mišićnu masu.

2. Prije spavanja pojedite proteinski obrok

Obično ne pomislimo što i koliko pojedemo prije spavanja. Kako bi se mišići dobro regenerirali tijekom noći, potrebno je prije spavanja pojesti lagan obrok bogat bjelančevinama.

3. Pijte dovoljno vode

Dehidracija tijekom treninga može uzrokovati ozbiljnu štetu mišićima i smanjiti sposobnost regeneracije. Voda je vrlo važna zato imajte na umu da pijete dovoljno vode. Voda je najbolji napitak za regeneraciju.

4. Priuštite si masažu

Masaža smanjuje ozljede mišića i ukočenost. Osim toga djeluje opuštajuće smirujuće.

5. Isprobajte hladan tuš

Iako može zvučati čudno i neuobičajeno, pokazalo se da hladni tuš nakon treninga pomaže kod regeneracije te može značajno smanjiti bol i upalu mišića nakon vježbanja. A također učinkovito djeluje i protiv celulita!

6. Često slušajte glazbu

Glazba nam može puno pomoći izdržati naporne treninge. ali također i kod regeneracije nakon treninga. Lagana opuštajuća glazba može brže sniziti krvni tlak i usporiti brzinu otkucaja srca nakon vježbanja.

7. Počnite redovito koristiti L-karnitin

Kako bi nakon treninga postigli bržu i maksimalnu regeneraciju mišića počnite koristiti L-karnitin. Najčišći L-karnitin na svijetu nalazi se u proizvodu L-carnitine Pure 500.

  • Topi 16% više masnoća i pretvara masnoće u energiju 5 x brže
  • Omogućuje maksimalnu regeneraciju nakon treninga
  • Ima klinički dokazano djelovanje
  • Svjetska inovacija švicarske kvalitete