5 zalogaja koji neće utjecati na vašu vitku liniju

Zbog dijete se suzdržavate od ukusnih zalogaja? Stručnjaci savjetuju baš obrnuto! Zalogaji su važan dio dijete jer tijelo nadopunjuju hranjivim sastojcima, opuštaju nas i zbog njih nemamo osjećaj da smo na dijeti. Za vas smo izabrali 5 ideja za ukusne zalogaje koji ne sadrže više od 150 ili 200 kalorija.

image

HUMUS S POVRĆEM

Većina ljudi ima naviku grickati čips ispred televizora? Umjesto masnog čipsa ili slanih kokica, priuštite si zalogaj koji će zaposliti vaše ruke i istodobno nahraniti vaš trbuščić . U blender pomiješajte kuhani slanutak, četvrtinu avokada, žlicu maslinovog ulja, češnjak i peršin. Začinite s paprom i soli i gustu smjesu ulijte u posudu. Poslužite s mrkvom ili celerom te krekerima.  

PEČENA CIKLA S RIKULOM

Jeste li probali pečenu ciklu? Bit ćete odušveljeni okusom ove niskokalorične hrane! Skuhajte ciklu i ohladite ju. Zatim narežite 2 cikle na kolute, debljine ½ centimetara, posolite, poparite, te položite u dublju tepsiju. Pustite da se cikla blago zapeče s jedne i druge strane.

Poslužite s rikulom koju ćete začiniti sa solju, uljem i limunovim sokom.

GROŽĐE I ORASI

Bez obzira na to koliko je ukusna kombinacija grožđa i oraha, ne možemo ih puno pojesti jer nas brzo zasite. Odličan Zalogaj koji će zadovoljiti i one najzahtjevnije, pružit će vam dovoljno vlakana , masti i bjelančevina, pa se zbog toga ta kombinacija preporučuje onima koji traže brz i slastan izvor energije.

JABUKA SA SIROM

Jabuka sa sirom je odličan međuobrok koji vas neće samo zasitit nego će vam pomoći da regulirate težinu i ostanete vitki.  U kombinaciji sa sirom je odlučnog okusa, a zadovoljit će i ona najzahtjevnija nepca.