5 ultimativnih trikova kako smršaviti bez dijete i tjelovježbe

Vjerojatno već znate da ne možete smršaviti tek tako. Nešto ipak treba napraviti. No nećete vjerovati koliko je to lako. Uopće ne trebate manje jesti i više se kretati. Važnije je izabrati namirnice koje povećavaju upotrebu energije u tijelu. Nije igra slučaja da su Azijke mršave, zar ne?  

image

1) Kavica i zeleni čaj za svakog tko želi smršaviti 

To vam se sigurno sviđa – dvije kavice na dan su dozvoljene, samo ne smijete pretjeravati s mlijekom i šećerom. Kofein u kavi potiče termogenezu (upotreba energije za zagrijavanje tijela), metabolizam (brže topljenje masnoća za energiju) i smanjuje apetit. Imajte u mislima da je i dovoljna količina spavanja obavezna ako želite smršaviti, zato kavu popijte najkasnije 6 sati prije spavanja.

Ako niste toliki ljubitelj kave, zamijenite ju zelenim čajem – no pazite da ga pripremite po uputama jer će se jedino na taj način zadržati svi korisni sastojci katehini (vodu prvo zavrijemo, zatim ohladimo na 70-80 stupnjeva Celziusa, čaj stavite u vodu najviše na 2-3 minute. I takav čajić ima jednaki termogeni učinak poput kave, s puno manje kofeina.

2) Neka zdrave bjelančevine budu dio svakog obroka

Zašto kod svakog obroka izabrati zdrav izvor bjelančevina? Jer nas duže vremena drže sitim za razliku od voća i povrće (ako već mršavimo) i tako uspore pojave vučje gladi. Ono što je najvažnije, za njihovu probavu tijelo koristi više energije nego za probavu masnoća ili ugljikohidrata tj. šećera (to se zove termički učinak hrane). Što preporučamo? Jogurt s voćem, mozarella u salati, losos ili piletina s povrćem na žaru, jaje na oko s provansalskim začinima i paprom, mahunarke (grah, mahune, leča, slanutak) ...

3) Začinite si život s čilijem

Ako niste ljubitelj pikantne hrane, sad je vrijeme da to postanete. Kapsaicin je sastojak v ljutoj paprici (čiliju), koji ima velik utjecaj na termogenezu, znači pospješuje topljenje masnoća.

Čili u raznim oblicima (umak ili u prahu) postupno dodajte namazima, salatama, tjesteninama ili na pizzu (preporučamo punozrnate tjestenine i pizze). Super je čak i u čokoladnim kremama ili pudingu. Trik je u tome da se naviknete na peckajuć osjećaj. Vjerujte, isplati se.

4) Ako postoji prilika za iskušenje, ćete ju i iskoristiti

To znači da maknete sve s pogleda, znači iz kuhinje i hladnjaka, svu hranu koja deblja. Umjesto toga stavite na vidljivo mjesto košaru sa svježim voćem (jabuke, kruške, šljive...), hladnjak napunite s povrćem od kojeg možete napraviti zdrave grickalice.

Mrkva, paprika, krastavci, rotkvice, repu i slično povrće možete narezati na trakice i grickati dok gledate televiziju. Za još bolji doživljaj i veću sitost možete ih umakati u humus (namaz od slanutka), ili guacamole (namaz od avokada). Možete i na brzinu skuhati cvjetaču ili brokule, začiniti ih po ukusu i isto tako grickati.

5) Koristite Slimmium kapsule kako bi raspolovili unos kalorija iz hrane

To je ultimativno rješenje ako želite smršaviti bez muke. Kapsule Slimmium s posebnom kombinacijom prirodnih sastojaka blokiraju više od polovice apsorpcije masnoća i škroba. Što to znači? Da ćete moći i dalje jesti kao do sada i mršaviti, jer vaše tijelo će misliti da ste pojeli u pola manje slatke i masne hrane. Jednadžba je vrlo jednostavna: Pizza + kapsula = ½ pizze; Sladoled + kapsula = ½ sladoleda. Super stvar, zar ne!