5 trikova za vitki struk

Ravan trbuh i dobro oblikovan struk, često je teško postići. Svi želimo imati dobro oblikovan struk, ali kako bi to postigli moramo promijeniti našu prehranu i uključiti hranu koja sadrži dovoljno vlakana kako bi uklonila plinove te antioksidante koji povećavaju učinkovitost trbušnjaka i proteine za zdrav metabolizam.

image

Stres je faktor koji uvelike utječe na trbušne probleme, svakodnevne probleme rješavamo tako da tražimo utjehu u hrani i tako dobivamo na kilogramima.

Ovdje je nekoliko savjeta za vitak struk:

1.  Vlakna -  ako želimo vitki struk, preporuča se konzumacija vlakana koja pomažu regulirati težinu i ubrzavaju porbavu. Za vitki struk, preporučuje se dnevna konzumacija vlakana od 22-25 g iz cjelovitih žitarica, voća i povrća.

2.  Jogurt -  nedavna studija koju donosi časopis International Obesity je pokazala da osobe koje konzumiraju kalcij iz jogurta, imaju predispoziciju da brže izgube kilograme u području trbuha. Pro-biotičke bakterije će nam pomoći da održimo naš probavni sustav zdravim što će se odraziti na nadutost i zatvor – tako će trbuh izgledati ravan.

3.  Breskva - može smanjiti šanse za dijabetes i smanjuje struk.

4.  Kopar – iznenađujuća činjenica da kopar topi masnoće, zar ne? Za one koji vole kopar, preporuča se da koriste sviježi što je češće moguće. Kopar se može koristiti u skoro svakoj salati ali i u kombinaciji sa sirom, krastavcima ili jogurtom, što može biti odličan međuobrok ili čak i večera.

5.  Lubenica -  iako je bogata ugljikohidratima, također sadrži puno karotena, antioksidante i vodu. Ima malo kalorija, a može se zamijeniti za jedan obrok. Tijekom dijete, preporučuje se 1-2 kriške za doručak, a može i za večeru. Isto tako može se koristiti i za međuobrok tokom cijele sezone.