5 saveta za detoksikaciju tela

Razni otrovi, odnosno hemikalije i zagađen vazduh svakog dana ugrožavaju naše telo. Savremeni način života nam otežava očuvanje čistoće i zdravlja naših organa. Vi na to možete uticati! Ako svoje telo očistite od štetnih materija, sprečićete mnoge bolesti, među njima i rak!

Nudimo vam korisne savete za detoksikaciju tela i popravljanje raspoloženja!

image

1.      PIJTE PUNO TEČNOSTI

Voda u dovoljnim količinama čisti toksine iz tela. Veoma je koristan i zeleni čaj koji poseduje detoksikacijska svojstva. Popijte ga ujutro i osećaćete se bolje. Ako Vaše telo bude imalo dovoljno tečnosti, lakše će se i učinkovitije rešiti toksina, metabolizam će biti ubrzan, a koža lepša.

Ukoliko Vam prija kiselo, ujutro u toplu vodu iscedite limun, a za slađi ukus dodajte kašičicu meda. Vitamin C pomaže pri čišćenju tela, dok topla voda pospešuje oslobađanje toksina iz vaše kože. Ako želite, možete vodi dodati kukurmu ili kajenski biber.

 

2.      BUDITE IZBIRLJIVI PO PITANJU HRANE I PIĆA

Ovde se ne radi o strogoj dijeti koja će predstavljati šok za Vaše telo. Formula je jednostavna – birajte hranu koja se lako vari. Na ovaj način nećete usporiti funkcionisanje organizma, a oslobodićete se neželjenih supstanci iz tela.

Okrenite se organski gajenom voću i povrću. Ako ste veliki ljubitelj mesa, probajte crveno meso zameniti ćuretinom ili piletinom.

Povećajte unos semena i žitarica koje ne sadrže gluten i izbegavajte hranu koja je slatka, kofein i alkohol, koji štete vašem digestivnom traktu i izazivaju zavisnost.

Ukoliko Vas ove promene u režimu ishrane čine nervoznim, zastanite na trenutak i duboko udahnite. Nije nužno da odmah prestanete da konzumirate kafu. Krenite polako, korak po korak i svakog dana smanjujte količinu šećera, kofeina, alkohola i ugljenih hidrata.

 

3.      OČISTITE SVOJE TELO

Pre nego što skočite pod tuš ili sebi pripremite kupku, oribajte celo telo. Upotrebite nežnu četku, jer bi pregruba mogla oštetiti vašu kožu. Na taj način ćete odstraniti odumrle i osušene delove kože, smanjiti celulit i stimulisati cirkulaciju.

 

4.      OČISTITE JEZIK I USNU DUPLJU

Na jeziku se nakupljaju slojevi prljavštine, zbog toga ga svakog jutra i večeri dobro očistite. Tako ćete se osloboditi neprijatnog zadaha, odstraniti nesvarljive komadiće hrane i sprečiti njihovo truljenje.

Jezik možete očistiti pomoću posebne strugalice ili kafene kašičice. Za bolji efekat vam preporučujemo ispiranje usne duplje uljem. Tako ćete sprečiti ulazak toksina u telo.

 

5.      KREĆITE SE ŠTO VIŠE

Najzdravije bi bilo kada bismo svaki dan intenzivno trenirali, odlazili na aerobk, trčali na duge staze, dizali tegove itd. Svako najbolje zna koja mu vrsta aktivnosti najviše odgovara. Važno je samo da se krećete, čak iako to nije intenzivno.

Ponekad je našem telu potrebna mirna šetnja, opuštajuće vežbe joge ili vežbe rastezanja. Ako rado plešete, možete se razmrdati na plesnom podijumu. Mogućnosti su brojne, samo ih morate iskoristiti.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod