5 saveta i trikova za mršavljenje

Ukoliko ste odlučili da izgubite višak kilograma, to znači da ste se odlučili za zdrav način života. Dakle, odbacili ste nezdravu hranu i rešili ste se loših navika. Za vas smo pripremili 5 jednostavnih trikova koji će vam pomoći da lakše smanjite telesnu težinu.

image

1.       OBRATITE PAŽNJU ŠTA JEDETE I PIJETE

U svoj jelovnik uvedite proteine koji će vas zasititi na duže vreme. Bitna su i vlakna koja čiste digestivni trakt. Prehrana mora biti uravnotežena i raznovrsna. Savetujemo vam da u svoj jelovnik uključite ove namirnice:

Ovas – poznat je kao sitna žitarica koja sadrži mnogo hranljivih materija, a najviše masne kiseline koje su raspoređene u savršenom odnosu. Najbolji je izvor kalcijuma među žitaricama i doprinosi zdravlju zuba i kostiju. Pospešuje metabolizam i važan je u dijetalnoj ishrani jer u sebi sadrži vitamine i minerale. Po jutru se dan poznaje, te vam stoga savetujemo da jutro započnete ovasom koji možete pomešati sa BIO Multi mixom.

Avokado – neophodan je upravo za zdravlje žena. Tajna koju skriva je u monozasićenoj masnoći koja je u kombinaciji sa vitaminima i karotenoidima neophodna za lepotu kože i kose. Ženama pomaže da skinu masne naslage oko stomaka, a takođe sadrži i vlakna koja stimulišu i ubrzavaju varenje. Možete ga kombinovati sa salatom, izdubiti kašikom i pomešati sa limunom ili ga izmiksati u gusti naptak sa mlekom i medom.

Mlečni proizvodi – bogati su proteinima, kalcijumom i vitaminom D koji zajedno poboljšavaju metabolizam. Savetujemo vam da izbegavate pavlaku, jogurt i sladoled. Proteine možete pronaći u belancu, orasima i soji.

Voda – izgrađuje, reguliše, prenosi, čisti i pomaže pri prehrani svakog pojedinog dela tela. Kada ste žedni, znači da ste već dehidrirali, a osećaj žeđi često zamenimo za osećaj gladi. Popijte najmanje 2 do 3 litra vode na dan.

 

2.       NAPRAVITE PLAN

Obroke planirajte unapred i izbegavajte brzu i nezdravu hranu. Jedite polagano, ne na brzinu. Koristite manje tanjire. U manje tanjire staje manje hrane. Na taj način ćete unositi manje porcije u organizam i iznenadićete se kako manji obroci zasite vaše telo. Kada pripremate hranu, pazite da kuvate u manjim posudama.

Između zalogaja se zaustavite za 30 sekundi i procenite da li ste dovoljno siti. Nakon obroka napustite kuhinju jer su ponekad samo oči gladne.

 

3.       BUDITE DOBRI PREMA SEBI

Ne zadajte sebi previsoke ciljeve i budite realni. Ne gledajte na vagu svakog dana, već jednom nedeljno ili jednom u dve nedelje jer ćete tako primetiti realnije rezultate.

Desert? Zašto da ne! Nagradite sebe nakon uspeha. Preporučujemo tamnu čokoladu jer sadrži antioksidante.

Dobrom voljom ćete brže stići do cilja. Mislite pozitivno i napunite telo energijom. Na dobrom ste putu!

 

4.       NE VRAĆAJTE SE STARIM NAVIKAMA

Naše bake su bile u pravu kada su govorile da je doručak najvažniji deo dana. Osim što će vam obezbediti potrebnu energiju, uveče nećete imati želju za većim obrokom.

Ponekad je teško odupreti se starim navikama. Probudite kreativnost u sebi, kombinujte i eksperimentišite sa hranom.

 

5.       RAZGIBAJTE SE

Ako u sportskim aktivnostima ne nalazite izazov ili motivaciju, preporučujemo hulahop koji je zabavna zamena za pilates ili jogu. Hulahop će vam pomoći da brzo i lako ojačate mišiće trupa. Možete biti razigrani i vrteti ga oko ruku, vrata i nogu te tako učvrstiti i oblikovati ostale delove tela.

Hodanje vas možda ne inspiriše? A šta mislite o nordijskom hodanju? Ono je jedno od najučinkovitijih, najdostupnijih i najsigurnijih fizičkih aktivnosti. Nordijskim hodanjem ili hodanjem pomoću štapova možete za relativno kratko vreme potrošiti velik broj kalorija, a u poređenju sa hodanjem bez štapova smanjeno je opterećenje kolena, kukova i zadnjice.

Osveženje u vodi je najbolji lek za vrućine. Skočite u bazen i zaplivajte. Osim što opušta, plivanje je sportska disciplina koja brine za aktivnost vaših mišića.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod