5 ČINJENICA ZAŠTO SU NAŠE BAKE BILE FIT

Naše bake su uvijek znale što je dobro i sigurno su vam za neku od tegoba preporučile jabučni ocat. Ali znate što? Naše bake su u pravu. Jabučni ocat je zapravo na meniju već preko 3000 godina. Poznavali su ga čak i Egipćani koji su mu pripisivali mnoge ljekovite učinke. A već sedamdesetih se je počeo koristiti zbog svojih pozitivnih učinaka na gubitak težine. Pogledajte sve njegove prednosti.

image

1.      Uravnotežen pH

Brz životni stil nam često onemogućava da bismo imali normalnu i zdravu ishranu, a sva brza hrana ruši našu pH ravnotežu, zbog tog osjećamo upad energije. Možemo imati i glavobolje, grlobolju, probleme sa sinusima, a može čak dovesti i do artritisa. A jabučni ocat tijelu vraća bazičnost i time postavlja pravu tjelesnu pH ravnotežu.

2.      Cjeloviti tretman ljepote

Jabučni ocat koristi se i kao dodatak za održavanje ljepote i mladalačkog izgleda. Ako s octom i vodom isperete kosu, kosa će biti snažnija i sjajnija. A može se koristiti i kao tonik za lice za uravnoteženje pH kože. Dovoljan je jedan nanos prije spavanja i ujutro prije nego nanesete kremu i šminku. Već nakon nekog vremena primijetit ćete razliku, ton kože bit će svjetliji i jednakomjerniji. Također je idealan za masažu ruku i stopala. Idealan je i za sunčane opekline. U kupku nakapajte malo jabučnog octa i osjetit ćete kako vam se koža smiruje. Imamo dobru vijest i za sve ljubitelje kave, jabučni ocat je odličan za bijele zube i učinkovito odstrani sve mrlje vašeg omiljenog napitka.

3.      Protiv žgaravice

Mnogi imaju probleme s žgaravicom. Razlog tome je niska razina želučane kiseline. No, upravo jabučni ocat može vam pomoći da podignete razinu kiseline, koja je neophodna za probavu hrane. Što je zanimljivo kod jabučnog octa je to, da iako je baza jabučnog octa ocetna kiselina, ovaj zdravi sastojak zapravo ne pridonosi kiselosti organizma, nego povećava njegovu alkalnu pH vrijednost, koja je zapravo veoma važna za naše zdravlje.

4.      Protiv prehlade i upale grla

Jabučni ocat je odličan za ublaživanje prvih simptoma prehlade, jer sadrži kalij koji razrjeđuje sluz, što će vam pomoći da prodišete. A osim toga sprječava daljnje razmnožavanje mikroba koji su zapravo glavni uzrok začepljenog nosa. A uz to sve podiže energiju i jača imunitet. Dovoljno je samo nekoliko žlica jabučnog octa u čaši vode na dan.

5.      Za detoks organizma i gubitak kilograma

Jabučni ocat očisti tijelo od toksina i otrova, jer potiče djelovanje limfne drenaže i potiče bržu cirkulaciju. Zbog svih tih učinaka je kod mnogih postao glavna pomoć pri mršavljenju i očuvanju linije, jer nam daje osjećaj sitosti, potiče metabolizam i sprječava zadržavanje vode u organizmu.

Najsnažniji i najukusniji napitak za mršavljenje s jabučnim octom

Vjerojatno ste za većinu ovih prednosti znali, ali sigurno ste pomislili i na neugodan okus jabučnog octa. No, to više nije problem. Predstavljamo vam naš novi super napitak CiderFit STRONG s okusom jabuke. Idealna kombinacija starodavnog znanja naših baki o djelovanju biljnih sastojaka i najnovijih znanstvenih događanja.

A okus nije njegova jedina prednost. Također zaustavlja apetit, zbog čega ćete mnogo manje unijeti kalorija, također će zbog svojih biljnih ekstrakta očistiti crijeva i ubrzati probavu, a prirodna posljedica sveg tog je osjećaj bez nadutosti i gubitak kilograma.