Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kada smo na dijeti često smo toliko fokusirani na gubitak kilograma da zaboravljamo da možemo naštetiti našoj probavi i ostvariti suprotan efekt.
Ako želite riješiti problem spore probave i nadutosti, izbjegavajte ove greške i ubrzajte vaš metabolizam!
1/ Ne jedete dovoljno
Da, dobro ste pročitali! Ako želite izgubiti na težini morate smanjiti unos kalorija, ali ne smijete pretjerati.
Manja količina hrane može šokirati metabolizam i dati potpuno suprotan učinak od željenoga; umjesto mršavljenja, naše tijelo ulazi u "modus preživljavanja" i ne sagorijeva kalorije nego nakuplja masti kako bi imalo dovoljno zaliha za "period gladovanja".
2/ Jedete bijele ugljikohidrate
Ako želite uspješno smršaviti i održati dobar metabolizam, trebali biste povećati unos vlakana: kruh od cjelovitih žitarica, smeđu rižu i integralnu tjesteninu te jesti više voća i povrća.
Istraživanja pokazuju da vlakna pomažu u "ubrzavanju sagorijevanja masnoća za čak 30 %".
Žene koje jedu više vlakana teže nakupljaju suvišne kilograme i općenito imaju zdraviji organizam.
3/ Pijete vodu na sobnoj temperaturi
Njemački znanstvenici otkrili su kako konzumiranje 6 čaša hladne vode dnevno ubrzava metabolizam: upravo ova količina hladne vode dnevno sagorijeva oko 50 kalorija, što na godišnjoj bazi znači dva i pol kilograma manje!
Objašnjenje je jednostavno: tijelo troši više energije kako bi zagrijalo tu hladnu vodu koju konzumiramo. Niste ljubitelj vode? U nju dodajte đumbir, limun, metvicu, krastavce, ...
4/ Provedete 8 sati sjedeći
Mnogi ljudi provode na poslu više od 8 sati sjedeći u kontinuitetu, ili stojeći na mjestu. U tim je slučajevima naš metabolizam veoma usporen i masnoće koje unesemo hranom se počinju nakupljati u tijelu.
Odlično rješenje za sve koji zbog posla provode više od 8 sati sjedeći su Kapsule Metabolism Boost.
One potiču vaš metabolizam čak i u stanju mirovanja, kako bi potakli topljenje masnoća.