30 Days Liver Detox: savjeti za drugi tjedan

Ispred vas je drugi tjedan i vaša jetra već reagiraju na promjene v vašem tijelu. proces čišćenja tijela vrlo je važan ali može uzrokovati i neugodne osjećaje jer se tijelo čisti od štetnih tvari. Tijekom detoksikacije jetre možemo osjetiti blagu glavobolju, umor i nedostatak energije. 

image

Ovaj sadržaj je namijenjem svima koji se brinete za zdravlje vaše jetre i svima koji ste se odlučili očistiti svoju jetru s 30-dnevnim programom 30 Days liver detox. Čišćenjem jetre očistiti ćete cijelo tijelo. 


Zašto se osjećamo loše?

Kada naše tijelo započinje s procesom detoksikacije toksini se odstranjuju iz stanica i organa u krv. Jetra svake minute filtriraju više od 2 litre krvi i na taj naćin uklanjaju sve otrovne tvari iz stanica i tkiva. U sebi zadržavaju sve te štetne tvari te ih razgrađuju i uklanjaju iz tijela putem znoja, urina, blata. Ako smo podloženi vrlo intenzivnom detoskikacijom na trenutke možemo osjetiti neugodne posljedice kao što je glavobolja, umor, nedostatak energije i slično.    

Ali bez brige! Vaša jetra će pomoću 30-Days Liver Detox ubrzo razgraditi i ukloniti sve toksine koji opterećuju djelovanje vašeg tijela. U međuvremenu si kao mali sladki užitak možete priuštiti šalicu kave koja dokazano potiče rad jetre.

Šalica kave na dan potiče rad jetre

Sve više znanstvenih istraživanja dokazuje kako šalica crne kave ujutro uz doručak sprječava i ublažava bolesti jetre. Pokazala su da redoviti unos umjerenih količina kave pozitivno utječemo na rad naše jetre. Međutim nije još sasvim jasno koji točno sastojak kave ima pozitivan učinak na rad jetre. U svakom slučaju možete si bez brige priuštiti svoju jutarnju šalicu kave.

Onima koji vrlo rado popiju više šalica kave na dan savjetujemo da kavu zamijene biljnom kavo. Sve što vam je potrebno za pripremu ukusne biljne kave je:

  • 1 žličica mljevenog korijena maslačka  
  • 1 žličica sjemenka sikavice,
  • 1 žličica pržene cikorije,
  • 1,5 l filtrirane vode.

Biljke sameljemo u mlinčiću za kavu (ili blenderu) prelijemo ih sa filtriranom vodom i kuhamo na laganoj vatri 20 minuta. Sve zajedno procijedimo i prelijemo u svoji najdražu šalicu. Tako pripremljenoj kavi možemo dodati žličicu meda, malo kokosovog mlijeka (ili vrhnja) i malo cimeta. 

Jelovnik za 2. tjedan

Za lakše planiranje obroka, pripremili smo vam primjer jelovnika za drugi tjedan čišćenja vaše jetre. Jelovnik možete prilagoditi vlastitim željama. 

image

Imate li dodatna pitanja? Želite li dodatne informacije o programu?

Ako za vrijeme 30- dnevnog programa budete imali bilo kakvo pitanje, ako vam budu potrebne dodatne informacije Sensilab savjetnici cu vam na raspolaganju. Možete nas nazvati na besplatan telefonski broj: 0800 35 45 ili nam pisati na našu e-mail adresu: infohr@sensilab.com.