30 DAYS Slim Men: Savjeti od 11. do 20. dana

Sada ste već dobro uhodani u sam proces dijete. U drugom dijelu programa će vaša dijeta i dalje sadržavati pretežno bjelančevine ali će uključivati i ugljikohidrate. Kod treninga ćemo povećati broj vježbi i produžiti dužinu trajanja trčanja.

image

Zašto iz dijete izbacujemo određene namirnice?

Mnogi od vas se vjerojatno pitaju zašto se određene namirnice nalaze na popisu zabranjenih namirnica. Pogledat ćemo neke namirnice i pojasniti zašto ih moramo izbjegavati u vrijeme dijete.

Šećer

U suvremenoj prehrani pojedemo previše šećera. To je činjenica koje je svjesno malo ljudi. Zašto da izbacujemo šećer iz prehrane? Kada ga konzumiramo, jako brzo se apsorbira u krvi što znači da ima visoki glikemijski indeks. Zbog odaziv, kojega pokrene, vas brzo zasiti ali ubrzo postajete opet gladni. Iako ste vrijednosno gledano unijeli dovoljno kalorija, one su se pretvorile u masne zalihe. Zato trebamo izbjegavati šećer u vrijeme dijete.

Alkohol

Alkoholna pića su prave kalorijske bombe. Sadrže čak 7 kcal na gram (za usporednu: ugljikohidrati imaju 4 kcal na gram, masti 9kcal na gram).Alkohol, a ujedno i piva, jako deblja i može uništiti rezultate dijete za mršavljenje. Trebate li još koji razlog da ga se odreknete za vrijeme dijete.

Mlijeko i mliječni proizvodi

I mlijeko je pametno izbjegavati u vrijeme dijete zbog visoke koncentracije mliječnog šećera. Mliječni proizvodi, kao što su sir, vrhnje i različiti namazi, sadrže puno mliječnih masnoća. Od mliječnih proizvoda možete dnevno uzimati 200g fermentiranih mliječnih proizvoda (kefir, kiselo mlijeko, običan jogurt ili skutu).

image

*Obrok nije obavezan, možete ga prakticirati i u popodnevnim satima.

**Dani kada nećete imat trening, označene obroke preskočite.

Vježba od 11. do 20. dana

Ponedjeljak:  aerobna vježba

Ovisno o stupnju fizičke spremnosti, odaberite 45-minutno trčanje ili 35 minutno hodanje u brijeg.

Srijeda i petak: cjeloviti intenzivni trening

Zagrijavanje: 10 minuta srednjeg intenzivnog trčanja laganim tempom.

Trening tri serije (između serija neka odmor ne traje duže od 20 sekundi):

  • 20 čučnjeva
  • Maksimalan broj zgibova (ponavljajte sve dok možete izdržati)
  • 15 poskoka s noge na nogu
  • 20 trbušnjaka
  • Maksimalan broj sklekova (ponavljajte sve dok možete izdržati)
  • 15 iskoraka – izmjenično sa svakom nogom

Ove vježbe u točno napisanom redoslijedu ponovite tri puta.

Završetak: 30 minutno trčanju laganim tempom ili brzo hodanje.

Subota i nedjelja: dodatni trening

55 minutna jutarnja šetnja koja uključuje hodanje u brijeg ili lagano trčanje. Za optimalno trošenje masnih zaliha savjetujemo vam da jutarnju aktivnost napravite na tašte. Prije početka možete popiti šalicu zelenog čaja.

Imate dodatno pitanje?

Za sva vaša pitanja tokom 30-dnevnog programa 30 DAYS Slim Men smo vam na raspolaganju preko elektronske pošte info@sensilab.hr  ili telefonom na 0800 80 20.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod