3 vrste masnoća oko trbuha i kako ih ukloniti

Ako se zaista namjeravamo osloboditi masnih naslaga, moramo razmišljati u više slojeva, a s tim na umu sa sigurnošću možemo tvrditi da je uklanjanje masnih naslaga na području trbuha jedan od mukotrpnijih zadataka. Čak i liposukcija zahvati samo jedan potkožni sloj masti.

image

3 vrste masnih naslaga oko trbuha

1/ Visceralno masno tkivo
Kada govorimo o "trbušnim mastima" ili "pivskom stomaku" obično mislimo na visceralno masno tkivo koje se nakuplja u području trbuha, i to tako da se "veže" na membrane koje štite organe. Previše visceralnog tkiva može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema kao što su poteškoće sa spavanjem, bolesti kardiovaskularnog sustava, visoki krvni tlak itd. Prevelika količina visceralnog masnog tkiva može dovesti i do stanja koje se naziva patološka pretilost ili četvrti stupanj pretilosti.

2/ Intramuskularno masno tkivo
Rijetko je njegovo prisustvo u području želuca, no postoji uska poveznica između ove vrste masnog tkiva u području oko struka i razvoja dijabetesa.

3/ Potkožno masno tkivo
Najčešće se nalazi pod kožom u području bokova, bedara, trbuha i stražnjice. Potkožno masno tkivo je veoma opasno, no u usporedbi s visceralnim i nije toliko strašno kada govorimo o mogućnostima razvoja kroničnih zdravstvenih problema.

Veza između nakupljanja masti i hormona

Količina masti ovisi o vašim prehrambenim navikama i količini tjelovježbe. Mjesto gdje se nakuplja najviše masti ovisi o aktivnosti vaših hormona. Primjerice, muškarci s normalnim razinama testosterona podložniji su nakupljanju masnih naslaga u području trbuha, dok su žene s normalnom razinom estrogena podložnije nakupljanju masti na stražnjici i bedrima.

Osobe koje pate od nepravilnog funkcioniranja štitnjače obično masnoće pohranjuju u većim količinama za razliku od osoba bez značajnih zdravstvenih problema. Pojedinci koji misle da imaju prekomjernu tjelesnu težinu zbog neadekvatne hormonske aktivnosti trebali bi se posavjetovati s liječnikom.

Sensilab preporučuje

Mjesečni paket za smanjenje opsega struka i masti - Ravan trbuh! Ovo je idealno rješenje jer ima trostruko i pažljivo ciljano djelovanje protiv masti u predjelu trbuha:

Hepafar kapsule - štite, čiste i regeneriraju jetru koja je ključna za optimalan metabolizam.
SlimCut kapsule - patentirana i dokazano učinkovita formula za mršavljenje i pomlađivanje metabolizma.
Alge Power kapsule - kombinacija algi u kapsulama za ciljane eliminacije masnih naslaga u predjelu trbuha.