3 najbolje detoks dijete

Detoks je jedan od najpopularnijih načina čišćenja tijela zato smo vam pripremili 3 detoks dijete kako uspješno očistiti tijelo i pripremiti ga na mršavljenje.

image

3 najbolje detoks dijete

1. Voćna dijeta

Voćna dijeta je vrlo jednostavna. Traje samo tri dana i za to vrijeme možete jesti samo svježe voće i piti vodu. Kod ove dijete nije potrebno kuhanje, pečenje niti nikakva posebna priprema hrane zato ovu dijetu možete provoditi čak i ako nemate puno vremena i zato se ne možete u potpunosti posvetiti samo dijeti. Prehrana bazirana na svježem voću pomoći će vašem tijelu da se očisti od štetnih tvari jer voće poboljša probavu i ubrzava metabolizam.

2. Dijeta s juhom

Neka istraživanja su pokazala da kada pojedemo obrok juhe pozitivno djeluje na naš metabolizam i tijelo lakše pretvara kalorije u energiju. Dijeta s juhom uključuje 3 obroka dnevno i naravno svaki obrok je juha. Dobra strana ove dijete je i ta da možete pojesti neograničenu količinu juhe. Vrlo je važno da su te juhe od povrća i da si ih pripremate kod kuće. Samo u tom slučaju će vaša dijeta biti učinkovita. Naime gotove juhe iz vrećice i juhe od mesa sadrže puno masnoće i kalorija. Juhe su odlična zamjena za visokokalorična jela, a pružiti će vam topao i ugodan osjećaj u trbuhu. Osim toga juhe su odlične za hidraciju tijela.

3. Dijeta sa smoothijima od voća i povrća

Smoothiji su najbolji način kako ubrzati metabolizam i potaknuti gubitak kilograma. Ako pijete smoothije vaša probava će se konačno uspjeti odmoriti jer su takvi napitci vrlo lako probavljivi. Takva dijeta je osmišljena na način da se uobičajeni glavni obroci doručak, ručak i večera zamijene smoothijema, a međubroci su sastavljeni od svježeg voća, sjemenki ili orašastih plodova. Kod pripreme smoothija važno je da kombinirate svježe voće i povrće. Kao tekućinu možete dodati vodu, nezaslađene biljne čajeve, biljna mlijeka. A u svaki smoothie možete dodati i sjemenke, suho voće, zelene alge, super hranu itd

Zašto vam je potreban detoks?

Naše tijelo svakog dana izlažemo brojnim toksinima koji se skrivaju u hrani, vodi, zraku i kozmetici. Često zaboravimo koliko nam je ustvari potrebno čišćenje tijela čak i ako nam naše tijelo to pokazuje. Ako osjećate umor, imate probleme s probavom, ne možete se koncentrirati i jasno razmišljati, imate glavobolje, imate problema s kožom, povećan apetit, debljate se ili ne možete smršaviti – svakako vam je potreban detox.

Sensilab preporuča

Preporučamo vam program 10 Days detox program – 10 dnevni program koji će vam pomoći u 10 dana ukloniti sve štetne tvari iz tijela. tako ćete se riješiti svih prije navedenih tegoba i osjećati ćete se preporođeno.