10 zdravih grickalica s manje od 200 kalorija

Na dijeti ste ili jednostavno želite jesti nešto zdravo i promijeniti vaš dnevni jelovnik? U tom slučaju je ovaj članak upravo za vas. Donosimo vam nekoliko ideja za grickalice sa manje od 200 kalorija koji će zadovoljiti vaše nepce, a ujedno pomoći vašem zdravlju.

image

 

1.  Jedan tost + 50g humusa + 1 mrkva – 100 kalorija. Humus je bogat Omega 3 masnim kiselinama i omogućuje značajne količine željeza, vitamina B6, mangana, bakra, folne kiseline i aminokiselina. U kombinaciji sa mrkvom postaje vrlo ukusna i hranjiva užina.

 

2.  Dva kuhana jaja. Zajedno imaju samo 155 kalorija i širok spektar vitamina i proteina. Stručnjaci smatraju jaje jednim od najvažnijih nutrijenata.

 

3.  Jedna jabuka sa kriškom sira. Kriška nemasnog sira ima između 60 i 80 kalorija, a jedna prosječno velika jabuka ima oko 126 kalorija.

 

4.  150g tune sa 50g ricotta sirom. Iznimno bogat obrok bogat kalcijem, proteinima i esencijalnim masnim kiselinama.


5.  200g grčkog jogurta i šalica jagoda. Jagode imaju samo 46 kalorija/šalica i približno 200g jogurta ima oko 100 kalorija. Dakle ovo je zdrav i ukusan obrok.


6.  Jedna narezana crvena paprika i 10 badema. Ovaj obrok osigurava vam dovoljno vitamina A i C, a ujedno i zdrave proteine i masnoće.

 

7.  Smoothie od borovnice. U mikseru izmiješajte: 1/3 laganog jogurta sa 2/3 smrznutih borovnica i kockicom leda. Ovo je obrok bogat kalcijem i antioksidantima sa približno 100 kalorija.

 

8.  Domaći sir sa dinjom. Pola šalice domaćeg sira i kriška dinje imaju zajedno manje od 100 kalorija ali i 14g proteina.

 

9.  Jedan pečeni krumpir sa nemasnim sirom. 100g nemasnog sira sa 0,1% masnoće i jedan krumpir prosječne veličine  za zdravi obrok.

 

10.  Jedna naranča. Sadrži samo 60 kalorija i jedna je od najboljih voća za užinu zbog visokog udjela vitamina i antioksidanata.