10 stvari kojih se morate riješiti

Što biste sada bacili u smeće, u tom trenutku, u slučaju da imate čarobnu kantu u koju možete baciti sve što vas u životu čini opterećenim stresom?

Nedostaje vam vremena za sebe, obitelj, one koje volite, prijatelje, vaše kućne ljubimce, svoje misli i općenito mira? Uvijek ste u žurbi i jednostavno vam se čini da se "toliko toga nakupilo“. Život je prebrz, ili vam se čini da prolazi kraj vas. Dakle, ako bi mogli smjesta baciti stvari koje vas opterećuju, što bi to bilo?Ako imate osjećaj preopterećenosti, za vas smo pripremili 10 načina pomoću kojih možete promijeniti svoje mišljenje i time način života. Na taj ćete način smanjiti stres i konačno pronaći svoje mjesto pod suncem ili barem malo mira. 

image

10 savjeta za sretan život

1. Riješite se potrebe da udovoljite svima (umjesto toga mislite na sebe, ali ne u egoističnom ili egocentričnom smislu).

2. Prestanite se ispričavati sebi i ostalim (takvi kakvi jeste, iznimni i unikatni ste).

3.Ne morate na sve odgovoriti odmah (primjerice na sve mailove koji se vam gomilaju na poslu. Prije odgovaranja prvo razmislite i uzmite si vremena za kvalitetan sadržaj).

4. Dozvolite si biti nedostupnima kada vam tako odgovara i kada vam to treba (ne mislite da ćete mnogo toga propustiti ako ne odlazite na svako druženje).

5. Prestanite tračariti (radije recite ljudima na četiri oka što im ide u nadi na rješenje ili pak mišljenje zadržite za sebe. No, to nikako ne znači da morate svom šefu u lice izjaviti sve što vam leži na srcu ;))

 6. Prestanite se samohvaliti i važiti (takvi kakvi jeste, savršeni ste). Koncentrirajte se na ljude kojim se sviđate točno takvi kakvi jeste, bez pretjerivanja.

7. Nikad se nećete svima sviđati. Vaša je zadaća da jednostavno prestanete udovoljavati svima i prihvatite činjenicu da se nešto takvo ne može nikad ostvariti i da je to sasvim normalno).

8.  Nemojte se konstantno žaliti (to vrijedi i za misli, ne samo za izgovorene riječi) i primijetit ćete kako će se svijet oko vas početi mijenjati – na bolje.

9. Prestanite biti vječan perfekcionista, uvijek odlični. Ako nam ponekad ne uspije, ne uspije nam. Čovjek je biće koje pokušava, radi, ali i griješi te radi grješke. I tako je sasvim normalno.

10.  Nemoguće je imati svijet ispod kontrole. Želja za kontrolom vas dovodi do stresnih situacija. Fokusirajte se na dobro planiranje i dozvolite da ponekad nije sve po vama i da će naprosto ići drugim putem.

 

Izbjegavanja stresnih situacija će donijeti u vašu svakodnevnicu svjež vjetar, osjećaj lakoće, slobode i više energije.

Kada se osjećamo dobro, imamo veću moć, stoga si već danas uzmite vremena i iz gornjeg popisa precrtajte barem 5 od 10 navika koje nećete više dirati. Ili si ih napišite na list papira ili u mobitel te uklanjajte jednu za drugom.

Neka bude naš cilj svakog dana postati bolja osoba! :)