10 namirnica za mladoliku kožu

Prvi korak ka negovanoj i lepoj koži je zdrava hrana, koja nam je na dohvat ruke. Predstavljamo vam 10 namirnica koje će nahraniti i pružiti mladolik izgled Vašoj koži.

image

BOROVNICE

Koži daju čvrstoću i elastičnost zahvaljujući snažnom antioksidativnom dejstvu. Pored vlakana, sadrže i vitamin A i C, malo nezasićenih masnoća, holesterol i natrijum. Čiste nečistoću koja se nakuplja na koži, smanjuju mladeže i ožiljke.

 

SPANAĆ

Zeleno lisnato povrće, pre svega spanać, je bogato hranljivim sastojcima s antioksidansima. Sadrži veliku količinu leuteina, koji štiti i poboljšava vid.

Uz to, lutein sadrži vitamin B, C, E, gvožđe, kalcijum, magnezijum, omega-3 masne kiseline.

Zamenite zelenu salatu spanaćem i napunite se vitaminima i mineralima.

 

KIVI

Smanjuje bore i pruža koži čvrstoću. Istovremeno čuva naše kosti i zube.

 

TAMNA ČOKOLADA

Priuštite sebi bez griže savesti čokoladu sa najmanje 60% kakaa.

Tamna čokolada je bogata flavonoidima, koji hidriraju kožu i štite je od štetnih UV zraka.

 

LOSOS

Brine za svilenkast i mekan izgled kože. Sadrži veliku količinu omega-3 masnih kiselina, neguje i štiti kožu od upalnih procesa.

Smanjuje pore, bore i koži pruža svež i prirodan izgled.

 

LUBENICA

Odlična je zaštita od štetnih sunčevih zraka i njihovog uticaja na kožu. Smanjuje mladeže i poboljšava elastičnost kože.

 

POMORANDŽA I GREJPFRUT

Nutricionisti iz celog sveta preporučuju konzumiranje pomorandže i grejpfruta jer smanjuju nastanak bora i važni su za očuvanje mladolikog izgleda.

Odličan su izvor vitamina C, koji poboljšava strukturu i boju kože, te učestvuj pri obnovi kolagena.

 

BOBIČASTO VOĆE

Već smo spomenuli borovnice, ali i drugo bobičasto voće, kao što su maline, jagode, ribizle, brusnice itd. održavaju kožu u dobroj i sjajnoj formi.

Slično kao i pomorandža i grejpfrut, sadrže velike količine vitamina C – snažnog antioksidansa koji brine za očuvanje kolagena naše kože. Uz vitamin C, važno je pomenuti i antocijanine te kvercetin. Oni ublažavaju upalne procese u telu i koži pružaju zdrav i sjajniji ten.

 

AVOKADO

Smanjuje nepravilnosti na koži i poboljšava njen kvalitet.

Ima visok sadržaj vitamina A, D i E, minerala, gvožđa i bakra. Minerali štite od uticaja slobodnih radikala i sprečavaju prebrzo starenje. Avokado poboljšava elastičnost i pigmentaciju kože, ali i neguje i obnavlja ispucale vrhove kose.

 

JAJA

Jaja su nepogrešiva u obnovi tkiva. Sastojci koji se nalaze u jajima pomažu koži u borbi protiv akni i bakterija. Ti sastojci su: selen, vitamin A i bakar – odlična trostruka zaštita. Selen štiti od infekcija, vitamin A štiti epitel kože, a bakar je važan za elastičnost kože.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod