10 najučinkovitijh namirnica za čišćenje organizma

Osjećate li u zadnje vrijeme da vam nedostaje energije? Živite u toksičnom okruženju, često konzumirate alkohol, pušite i nezdravo jedete? Pomoću određene hrane možete lako eliminirati otrove iz organizma, poboljšati raspoloženje i izgled kože te regulirati probavu.

image

1. ARTIČOKE

Ako se nezdravo hranite, često popijete 1-2 čašice alkohola previše, tada je krajnje vrijeme da u svoj jelovnik ubacite artičoku. Kuhana u pari, pomoći će vam da uvedete tjelesnu ravnotežu. Zbog visoke razine antioksidanata i vlakana stimulira djelovanje jetra i pomaže pri probavi i čišćenju tijela nakon masnih obroka.

image

2. BOBIČASTO VOĆE

Brusnice, maline, ribiz, kupine, jagode, sadrže mnogo vitamina, minerala, antioksidanata, vlakana i vrlo malo kalorija. Poboljšavaju probavu, izgled kože te djeluju kao laksativi.

3. LIMUNI

Eliminiraju štetne tvari iz tijela zbog razine snažnog antioksidanta vitamina C. Poboljšavaju djelovanje imunološkog sustava, pomažu u formiranju kolagena za normalno funkcioniranje krvnih žila, kosti, hrskavice zubnog mesa, kože te smanjuju umor i iscrpljenost.

image

4. LANENE SJEMENKE

Lanene sjemenke su bogate vlaknima koja na sebe vežu i eliminiraju toksine iz probave, a u isto vrijeme probavnim stanicama pružaju omega 3 masne kiseline. Dodajte ih u voćni frape ili pomiješajte sa žitnim pahuljicama.

5. JABUKA

Pojedite barem jednu jabuku na dan i osjećat ćete se mnogo bolje. Bogate se vlaknima, vitaminima i mineralima te flavonoidima koji pomažu jetri izlučiti i eliminirati štetne tvari. Sa ekstremno niskim sadržajem masti, jabuke su vrhunska namirnica za sve koji se žele riješiti suvišnih kilograma. Istraživanja pokazuju da vam dvije jabuke dnevno i redovno vježbanje mogu pomoći da se riješite i do 15 kilograma u vremenskom periodu od jedanaest mjeseci. Da li je potrebno još nešto reći?

6. SMEĐA RIŽA

Sadrži vitamin B grupe, magnezij, fosfor, vlakna i štiti jetra te čisti debelo crijevo.

7. ĐUMBIR

Dobro ga je imati u kući, jer osim što je odličan kao začin za slana i slatka jela, ima i brojna ljekovita svojstva. Svjež korijen se koristi za pojačanje znojenja i izbacivanje toksičnih tvari iz organizma, a sušeni za dijareju, reumatizam, bolesti trbuha itd. Đumbir također smanjuje bolove kod mišića, jača imunitet, poboljšava cirkulaciju i djelotvoran je lijek protiv mirene i gripe.

8. ACAI BOBICE

Vjerujemo da ste sa njima već upoznati, no ne možemo prestati hvaliti njihova svojstva. Dakle, pune su antioksidanata, polifenola i antocijanidina koji su neophodni u uništavanju slobodnih radikala. Sadrže biljne sterole koji sprječavaju taloženje slabog kolesterola u našem tijelu. Osim toga, dobar su izvor vlakana, imaju nizak glikemijski indeks, a bogate su  vitaminima i mineralima.

image

9. ZELENI ČAJ

Ispijanje zelenog čaja pospješit će metabolizam, detoksicirati organizam, i pridobiti energiju. Istovremeno će vas smiriti i opustiti.

10. MRKVA

Bogata je beta-karotenom, a osim za vid odlična je i za detoksikaciju organizma jer sadrži velike količine vlakana i vitamin A. 

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod