Žurite li na wc svakih 5 minuta?

Kod upale mjehura toalet postane vaš drugi najbolji prijatelj. Neugodan osjećaj konstantne potrebe po mokrenju vrlo je neprijatan, a mokrenje zna biti i bolno. Postanemo nervozni, pod blagim smo stresom, smanjuje našu koncentraciju i remeti svakodnevni ritam. Pobrinite se da do nje ne dođe, a kod već nastale upale pomozite si na jednostavan i prirodan način.

image

Zašto dolazi do upale mokraćnog mjehura

Upala mjehura najčešće je uzrokovana pojavom bakterija (uropategona E. Coli) u mokraći. Osim toga ponekad može nastati i djelovanjem hladnoće koja iritira mjehur i izrokuje iste simptome koji su prisutni kao kod upale mjehura uzrokovane bakterijama. Javlja se potreba po učestalom mokrenju malih količina urina, peckajući i bolan osjećaj za vrijeme mokrenja, mogući su bolovi u zdjelici, urin je mutan i ima jak neugodan miris.

5 načina kako spriječiiti nastanak upale

  • konzumiranje velikih količina tekućine – tekućina ispire mjehur i mokrenjem se uklanjaju već prisutne bakterije tako se sprijećava njihovo razmnožavanje i nastanak upale
  • nošenje pamučnog donjeg rublja – pamučno rublje za razliku od sintetičkog neće iritirati. Važno ga je i dobro isprati jer i deterđenti djeluju nadražujuće.
  • ženama se preporučuje pražnjenje mjehura odmah nakon spolnog odnosa – naime moguće prisutne bakterije mogu uzrokovatui upalu, mokrenjem se one izlučuju iz mokraćnog mjehura
  • nakon obavljene nužde je važno da se toaletnim papirom obrišemo od naprijed prema natrag.
  • Mokar kupaći kostim, donje rublje ili odjeću potrebno je što prije zamijeniti sa suhom


3 jednostavna trika kako brzo smanjiti nelagodu

  • Upotrijebite topli termofor, položite ga na donji dio trbuha i u trenu će vam pomoći smanjiti bolove u trbuhu
  • Popijte prirodni napitak s češnjakom koji je prirodni antibiotik (u 2 dl tople vode stavite 5-6 režnja češnjaka i ostavite da stoji 10 minuta. Procijedite i popijte. Pijte 2 puta na dan u trajanju od dva dana) i napitak od peršina koji je prirodni diuretik (izmiksajte svježe listove peršina, bananu i malo vode te napitak popijte prije doručka).
  • Odmah će vam pomoći i parenje  intimnih predjela – kod jačih bolova i nemogućnosti mokrenja intimno područje naparite s čajem od kamilice u trajajnu od 10 -15 minuta. Topla para opustiti će zgrčene mišiće, smanjiti bolove i olakšati mokrenje

Uz navedene savjete preporučamo vam i upotrebu proizvoda Urifara koji će vam brzo i učinkovito pomoći kod problema s upalom mokraćnoj mjehura. Urifar je potpuno prirodan proizvod u obliku napitka koji se jednostavno pripremi i brzo djeluje.

Glavni sastojci zbog kojih je Urifar tako učinkovit su:

D-manoza - spriječava vezanje bakterija na staničnu stjenku mokračnog mjehura tako potiće da se bakterije brže i lakše isperu iz mjehura.

Ekstrakt nara - metaboliti nara imaju antibakterijsko djelovanje na sve vrste bakterija, izlučuju se mokraćom a u mjehuru mogu ostati i 2-4 danan nakon uzimanja. Na uobičajene antibiotike koji liječnici prepisuju bakterije mogu postati otporne, što nikako nije moguće u slučaju Urifara, naime bakterije ne mogu postati otporne na kompleks polifenola zato je Urifar tako jedinstven i učinkovit.