Želite li se stvarno riješiti masnoća na trbuhu? Bez vježbanja?

Vrlo često možete pročitati nešto novo o niskokaloričnim dijetama i novim oblicima vježbanja. Ste već pokušali mnogo načina s kojima ste na početku uspjeli smršaviti nekoliko kilograma ali vaš trbuščić je ostao mekan i mlohav? Vjerujemo da ste već siti borbe s viškom kilograma i neuspjelih pokušaja postizanja lijepo oblikovanog tijela. Vas zanima kako se konačno riješiti trbušnih masnoća - bez vježbanja?

 

image

Glavni krivac za trbušnu debljinu je stresni hormon kortizol. Zašto? Kortizol je onaj koji skladišti masnoće (on ih smatra kao da je to energija) u predjelu trbušne šupljine za takozvane crne dane. U tom predjelu je 4 puta više receptora (predstavljajte si ih kao centre na koje se veže kortizol) za kortizol za razliku od potkožnih masnoća. Kortizol je glavni hormon koji koordinira naš odaziv na stresne situacije.

Kako kortizol povećava nakupljanje masnoća na trbuhu?

Kortizol iz naših stanica preuzima glukozu (šećer) i prenosi ju u krvotok kako bi dospjela do organa kao što su mozak, mišići na rukama i nogama. Ti organi koriste glukozu za aktivaciju kada se moraju aktivirati za odaziv na neku situaciju koja nam predstavlja opasnost (tako tijelo razumije svaki oblik stresa) a nazivamo ga "borba ili bijeg". Energiju se u obliku glukoze prenosi do mjesta u tijelu koja aktiviraju odaziv na stres (bijeg pred medvjedom, lov na mamuta i slično) što nam je u prošlosti vrlo koristilo. U današnje vrijeme kada se javljaju takve stresne situacije, kao što je "živciranje" zbog gužve na cesti, problemi sa šefom, pripreme na ispit, obično sjedimo i tu energiju ne potrošimo. Zato se ona vrlo brzo pospremi tamo gdje je dobrodošla i to na mjesta koja sadrže najviše receptora te se pretvori u trbušne masne stanice.

Sve dok smo pod stresom, nećemo se moći riješiti masnoća na trbuhu

Vjerojatno ste svjesni koliko stresnih situacija svakodnevno doživite: žurite na posao, preopterećeni ste s poslom, kasnite s rokovima, žurite po djecu u vrtić ili školu, kasnite s plaćanjem troškova, svađate se sa partnerom, "sekirate" se zbog viška kilograma i problematične kože…. Više stresa uzrokuje nastanak veće količine kortizola zbog kojeg nam se sve više nakupljaju visceralne masnoće (masnoće u predjelu trbuha).

Dok smo pod stresom, kortizol se ubrzano izlučuje i svi naši pokušaji gubitka kilograma su neuspješni. Čak i ako skoro ništa ne jedemo.

Zbog viška kortizola imamo i napadaje gladi

Kao da nakupljanje masnoća oko trbuha nije dovoljno, višak kortizola uzrokuje i napadaje gladi te želju za slatkim. Zašto? Kortizol povećava razinu šećera u krvi koju naše tijelo dugoročno ne može tolerirati zato počinje izlučivati hormon inzulin. Inzulin višak glukoze šalje natrag u stanice, a posebice u masne stanice u predjelu trbuha. Kada razina šećera u krvi padne, odmah postanemo gladni, jaaaaako gladni – i dobijemo veliku želju za hranom bogatom škrobom i šećerom. I tako se vrtimo u začaranom krugu.

Kako se riješiti viška kortizola u tijelu i time viška masnoća na trbuhu?

Do sada ste već saznali da je kortizol taj krivac koji zadržava masnoće oko trbuha. Najbolji način kako se riješite tih masnoća je da smanjite nivo kortizola u krvi. To znači da morate smanjiti nivo stresa u vašoj svakodnevnici. Znamo da je skoro nemoguće odstraniti sve stresne faktore, zato ćete se morati naučiti kako promijeniti vašu reakciju na stres. Jednostavnije rečeno, morati ćete biti više ˝flegmatični˝. Ne trebate vježbati, prestanite se toliko "sekirati"!

Kako to postići? Vrlo su učinkovite različite tehnike opuštanja, uravnotežena prehrana, dovoljno sna i postavljanje životnih prioriteta. Odlična pomoć su i biljke koje pomažu uravnotežiti tijelo za vrijeme stresa – to su adaptogene biljke. I upravo na tome temelji novi proizvod AdrenaLux koji je namijenjen jačanju žlijezde koja je najviše na udaru kada smo pod stresom – nadbubrežna žlijezda koja proizvodi hormon kortizol. Zato je AdrenaLux prvi korak do postizanja mirnijih dana i prirodno rješenje za mlohav trbuh te uklanjanje masnih naslaga. 

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod