Prazna košarica?
Možemo pretpostaviti da je to samo zato što niste vidjeli naše najnovije ponude
Sensilab za svoje web stranice koristi kolačiće koji ne pohranjuju osobne podatke. Neki su kolačići možda već instalirani. Nastavljajući s korištenjem naših web stranica, pristajete na njihovo korištenje.
Kontaktirajte nas putem interneta ili nas pozovite na 01 353 5434
100% garancija na zadovoljstvo
Besplatna dostava iznad 35 EUR
U sezoni sazrijevanja i dozrijevanja voća i povrća želimo što više upotrijebiti plodove koji su nam na dohvat ruke, no, priroda daje više nego što uspijemo preraditi. U takvom slučaju pametno je voće i povrće konzervirati. Pitanje je samo za koji način ćemo se odlučiti: zamrzavanje ili sušenje.
SUŠENJE
Sušenje voća i povrća smatra se najstarijim načinom konzerviranja hrane. Taj prirodan način obrade čuva nutritivne vrijednosti voća i povrća. Osim toga, taj način je jeftiniji i ne zagađuje okoliš. Kada imamo mogućnosti, možemo iskoristiti sunce za najjeftiniji način sušenja ili pećnicu, no time trošimo električnu energiju. Voće koje posušite možete čuvati u zatvorenim posudama.
PREDNOST SUŠENJA
Prednost sušenja voća i povrća je u tome što im nije potrebno dodavati dodatne tvari. Namirnicama oduzimamo vlagu, što znači 80 - 90 % vode što omogućava dugotrajnu pohranu i sprječava razvoj bakterija. Za pohranjivanje sušenih namirnica ne treba iskoristiti puno prostora i ništa ne bacamo. Bitno je da voće i povrće ovim načinom zadržava svoje hranjive vrijednosti.
ZAMRZAVANJE
Ako je sušenje hrane najstariji način konzerviranja, zamrzavanje je najmoderniji. Kod zamrzavanja, namirnice zamrzavamo pri niskoj temperaturi koja se kreće od -18 do -25 stupnjeva Celzijusa. Proces zamrzavanja ne uništava hranjive vrijednosti, iako sušene namirnice izgledaju svježije.
PREDNOST
Zamrzavanjem čuvamo hranjive vrijednosti koje konzumiramo. Zamrzavamo sve namirnice i hranu koju konzumiramo. Za hranu koja zahtjeva dugotrajne pripreme, zamrzavanje je idealno rješenje. Pametno je zamrzavati namirnice koje uspijevaju sezonski npr. određene salate i voće.
ŠTO JE BOLJE
Sušenje i zamrzavanje ima svoje prednosti i nedostatke. U oba načina sačuvat ćemo hranjive vrijednosti. Sušenje je primjereno za voće, dok zamrzavanje za sve vrste namirnica i pripremljene hrane. Dok sušenjem oduzimanjem vlage onemogućujemo razvoj bakterija kod zamrzavanja to nažalost nije moguće.
Proizvodi za vas
Možda ćete biti zainteresirani