Čišćenje jetre za hormonsku ravnotežu

Bez detoksikacije jetre ćemo se teško izboriti sa svakodnevnim problemima. Istraživanja pokazuju da je potrebno čistiti jetru, ukoliko želimo pravovremeno sprečiti zdravstvene probleme poput neplodnosti, PMSa, hormonske neravnoteže, gojaznosti i promena u raspoloženju. Upravo je masna jetra i toksično telo krivo za ovakve tegobe.

image

Jetra je organ odgovoran za:

 • Čišćenje tela
 • Hormonsku ravnotežu
 • Metabolizam masti

Istraživanja su pokazala da kada opteretimo jetru dolazi do ozbiljnih problema poput neplodnosti, bolnih i obilnih menstruacija, bolnih menopauza, povišene telesne težine i neuspešnog mršavljenja.

 

DETOKSIKACIJA OD A DO Š ILI OD METABOLIZMA DO JETRE

Čišćenje ili detoksikacija tela je prirodan proces, koje naš organizam izvodi svaki dan. Svaka ćelija našeg tela u sebi ima deo koji služi kao mehanizam za čišćenje. Na taj način, svaka ćelija ponaosob uzima ono što joj je potrebno (hranljive materije) i preko limfe ili krvi izbaci ono što joj nije potrebno.

Ono što ćelije odbace, kruži po našem telu sve dok jetra, limfni čvorovi i drugi organi sa funkcijom čišćenja to ne prerade. Naše telo čiste i bubrezi, pluća i digestivni trakt, a ulogu »čistača« ima i naša koža.

Materije koje nam nisu potrebne (mikrobi, bakterije) unosimo putem vazduha, preko kozmetike, plastike, hrane iz mikrotalasne rerne, raznih ambalaža.

 

DETOX – MODNI TREND OD VITALNOG ZNAČAJA ZA KVALITETAN ŽIVOT

O detoksikaciji tela govore svi! Poznajemo različite metode čišćenja tela poput čišćenja antioksidansima, čišćenje tela pomoću gline, klistiranje, detoksikacija sokovima, čišćenje probavnog trakta itd.

Problem je u tome da većina ovih oblika čišćenja ne obuhvata jetru, koja je najopterećenija i najodgovornija za našu vitalnost i sreću.

 

JETRA I HORMONI

Jetra, kao najmoćniji organ odgovoran za čišćenje, je najviše povezana sa hormonskom neravnotežom.

Ako želimo da sprečimo hormonske smetnje, logično je da svojoj jetri priuštimo čišćenje.

Uloga jetre je i da izlučuje suvišne hormone i tu dolazi do problema – određeni toksini, koje unosimo u telo, se ponašaju poput hormona. Ako jetra već nije uspela da izluči toksine, počinje da luči hormone sopstvenog tela, dok »varljivi hormoni« - toksini – obavljaju ulogu naših hormona.

Zbog ovoga muškarci, kao i žene, mogu da osete sledeće tegobe:

 • Umor
 • Depresiju
 • Nečistu kožu
 • Krhku i ispucalu kosu
 • Promene raspoloženja
 • Neplodnost
 • Pored toga, sve smo manje otporni na stresne situacije

Žene su, pored ovoga, podložne i:

 • Teškom obliku predmenstrualnog sindroma (PMS)
 • Bolnim i neredovnim menstruacijama
 • Mučnim menopauzama

 

JETRA I MASNE NASLAGE

Jetra neumorno radi svakog dana, da bi nas zaštitila pred štetnim toksinima. Ako ih ne može preraditi (jer ih je previše ili je preopterećena), tada ih uskladišti, tako da nam ne mogu naškoditi.

Međutim, na veliku žalost, skladište za toksine su masnoće na stomaku ili žlezde i organi koji sadrže masnoće.

Kada se jetra trudi da toksine drži što dalje od sebe i na sigurnom, zaboravi na masnoće koje se ne razgrađuju. Pored toga, preopterećena jetra, koja je zapravo odgovorna za razgradnju masnoća, ne može preraditi sve nakupljene masnoće.

Upravo zbog toga je jetra glavni krivac za neuspešno mršavljenje, iako jedemo manje i više se bavimo fizičkim aktivnostima.

Uz sve to, dobijanje dodatnih kilograma doprinosi hormonskom disbalansu. Leptin je glavni krivac za konstantan osećaj gladi, a insulin za to što pojedemo previše i tu hranu ne razgradimo dovoljno, več počnemo gomilati masnoće.

Savet: prirodni regulator delovanja leptina je ekstrakt afričkog manga, a prirodni regulator insulina su maqui bobice, najmoćniji antioksidans među voćem.

Znak da je leptin uzrok naših problema je konstantna glad, a znak slabe funkcije insulina je prekomerna želja za konzumiranjem hrane, čak i nakon obroka, kao i želja za slatkom, masnom i teškom hranom.

 

10-DNEVNO ČIŠĆENJE (METABOLIZAM, VARENJE I JETRA)

Sensilabovo rešenje koje smo razvili kao odgovor na gore navedene probleme je 10-dnevni program detoksikacije 10-Days Detox, koji čisti sva kritična mesta u telu, uključujući jetru.

Paket 10-Days Detox sadrži jedinstvenu kombinaciju prirodnih ekstrakata koji brinu za brzo i efikasno čišćenje tela.

10-Days Detox sadrži kombinaciju 3 prirodna sastojka:

 • Liver Antiox, koji doprinosi zaštiti i čišćenju jetre
 • Digestive Care, koji reguliše naš apetit i lučenje digestivnih sokova, te telu pruža energiju
 • Colon Protect, koji utiče na varenje i održava ravnotežu digestivnog trakta.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR(210,90kn) Standardna cijena 83,97 EUR(632,71kn)
Pogledajte proizvod