Koja je najbolja dijeta za vaš horoskopski znak?

Zanima vas kakva je povezanost horoskopskih znakova i dijete? Provjerite da li ima istine u onome što kažu zvijezde. 

image

Ovan:

Ovnovi trebaju naučiti sporije jesti i uživati u hrani. Začinjena hrana im ne smeta, dok ugljikohidrati predstavljaju ‘’smrt’’ za vitki struk! Oni će se oduševljeno baciti na svaku novu dijetu, pa čak i kada je ona radikalna, no isto tako će brzo prekinuti s istom jer želi brze rezultate. Najbolja prehrana za ovnove će biti upravo ona koja će im omogućiti da konzumiraju začinjenu i raznoliku hranu. Za doručak pojedite dvije jabuke, a za ručak i večeru promiješajte rižu s 100 g salate od krastavaca. Važno je unositi dosta tekućine: vodu, juhu od povrća, sokove od svježeg voća ili povrća.

Bik:

Za Bikove hrana predstavlja užitak. Pripadnici ovog znaka znaju odvojiti dosta vremena za jelo, a najradije uživaju u hrani kada su u kućnoj i udobnoj atmosferi. Problemi s prekomjernom težinom se javljaju kada njihova strast prema jelu prevlada, a posebice su slabi na slatkiše. Sreća je u tome što su vrlo uporni, pa kada nešto stvarno žele, idu do kraja kako bi to i ostvarili. Najbolje da u dijetu uvrstite dosta voća, koje će vam osigurati dovoljno šećera. Pripremite bogate salate od sezonskog povrća.  

Blizanci:

Blizanci su spontani i ne vole obrasce kako u životu tako i kada je jelo u pitanju. Što se tiče tjelesne težine, blizanci uglavnom imaju sreće da njihov unutarnji nemir potiče metabolizam i s time neprestano sagorijevanje masnih naslaga. Dijetu smatraju jako dosadnom i stoga će se rijetko koji blizanac odlučiti za odlazak na dijetu. Dijeta za blizance treba biti raznolika! Preporučujemo mliječne proizvode, na prvom mjestu jogurt i sir. Izbjegavajte tjesteninu. Dijetu možete započeti većim unosom tekućine - pijte od dvije do tri litre dnevno (npr. mineralnu vodu i juhu od povrća). 

Rak:

Rakovi imaju tendenciju da hranu povezuju s emocijama, stoga za rakove mršavljenje i odlazak na dijetu predstavlja ogroman problem. Rakovi su veliki gurmani koji vole sočne, obilne obroke s toplim juhama zimi, a osvježavajuća jela i salate ljeti. Preporučujemo da si uz glavni obrok priuštite međuobrok, npr. salatu od sezonskog povrća koju ćete preliti s malo maslinovog ulja i voćnog octa. U salatu možete umiješati i žličicu senfa, isjeckani bijeli luk, a za one koji vole malo eksperimentirati s okusima, salatu mogu preliti žličicom meda.

Lav:

Ne morate pojesti sve što imate u frižideru! Jedite više mesa, a manje kruha. Pošto su lavovi strastveni i vatreni i uživaju u hrani koja je bogata i ukusna, njima je potrebna dijeta koja u svom jelovniku sadrži različite namirnice, ali isto tako i da ima specifičan raspored kojeg se moraju pridržavati. Važno je da obroke uzimate uvijek u isto vrijeme. Na taj način će se izbalansirati razmjena tvari u organizmu, što će, naravno, utjecati na smanjenje prekomjerne težine. Dok jedete, jedite polako i prije svakog obrok popijte oko pola litre vode.

Djevica:

Djevice su po prirodi perfekcionisti i pridaju veliku pažnju zdravoj prehrani. Znaju prepoznati što je dobro a što loše za njihovo tijelo. Stoga su tržnice sa zdravom hranom idealno mjesto za vas. Žitne pahuljice, kaše, žitarice u svim oblicima trebali bi konzumirati barem jedno dnevno. Od voća i povrća nikome nije pozlilo, pa neće ni vama. Važno je da hranu unosite u malim količinama i da uživate u svakom zalogaju. Za večeru pripremite salatu od rajčice. 

 

Vaga:

Vage su veliki degustatori, pa im je potrebna prehrana koja kombinira puno namirnica na najbolji mogući način, bez da bude previše stroga. Isprobajte nešto novo, to će vam mršavljenje učiniti jednostavnijim. Preporučujemo japanski suši, koji ima malo kalorija, ili isjeckajte tofu sir i marinirajte ga u umaku od soje, meda i začina. Kriške sira ostavite da se ocijede i prepecite ih na ulju. Poslužite s rižom.

Škorpion:

Dok bikovi vole bogate i raznovrsne ukuse, škorpioni imaju  "sve ili ništa" pristup hrani i vježbanju. Stoga prvenstveno trebaju naučiti kako se zdravo hraniti. Tijekom trajanja dijete, pijte više tekućine, najmanje dvije litre dnevno, biljne i voćne čajeve, vodu. Pet obroka na dan zadovoljit će vaše potrebe za hranom.

Strijelac:

Pripadnici ovog znaka ne vole nikakva ograničenja, zato im i dijete teško padaju. Ali, postoji način da i ovi hedonisti izgube koji kilogram viška. Prvo si postavite cilj i onda stremite tome. Iz prehrane izbacite prije svega kruh, slatkiše, gazirane sokove, šećer i alkohol. Kada se kilogrami počinju smanjivati, bit će im lakše nastavit s dijetom jer će ih to dodatno motivirati.

Jarac:

Jarčevi su fokusirani, mirni i vole strukturu i rutinu. Vole jednostavna i jeftina jela. Za njih je najbolji način prehrane onaj koji će im dozvoliti da jedu hranu na koju su navikli. Jela ne igraju posebnu ulogu u njihovom životu pa je malo onih koji imaju problema s viškom kilograma. Međutim, stres i probleme često kompenziraju prejedanjem. Pomoću malih jednostavnih obroka uspješno reducirajte prehranu. Program za mršavljenja neka se sastoji od više manjih obroka dnevno, uz obavezna četiri međuobroka: poslastice od integralnog kruha sa sirom, rajčicom, bosiljkom ili jogurt sa sezamom.

Vodenjak:

Postoje tri tipa Vodenjaka. Avanturisti stalno isprobavaju nove recepte i obilaze nove egzotične restorane. Degustatori stalno nešto grickaju i ne mogu sačekati vrijeme ručka. Treći su skloni jednoličnoj prehrani i to im ne smeta. Svima je zajednička osobina  slabost prema slatkišima. Slatkiše zamijenite, npr. jagodama ili nekim drugim sezonskim voćem. Pomiješajte 100 g očišćenih jagoda, 100 g bezmasnog sira, 2 žlice soka od naranče i prelijte žličicom meda. 
 

Ribe:

Ribe nisu disciplinirane, i teško su ustrajne kada je riječ o dijeti. Morski plodovi i riba su pravo rješenje za vas, kao i juhe od povrća. Povećajte unos namirnica koje su bogate kalcijem: mlijeko i mliječni proizvodi (ali nikako punomasni).  Izbjegavajte večerati, ili večerajte u malim obrocima. Ribama je bitno da se osjećaju sito, jer ne podnose glad. Dobar trik je često piti tekućinu, jer tako nećete osjećati glad.