Sramite se li se vaših nogu zbog ispucalih kapilara?

Koje su najgore žilice koje kvare ljepotu kože nogu? Ispucale kapilare…. zbog kojih se jako sramite svojih nogu i nikako ne želite obući kratke hlače, haljinu ili suknju. Jedan od glavnih krivaca koji ih uzrokuje je hormon estrogen. Saznajte kako možete uravnotežiti taj hormon i smanjiti pojavljivanje ispucalih kapilara.

image

To što vidite kao neestetsku mrežu plavkastih ili crvenkastih žilica to su ispucale kapilare. Radi se o najmanjim žilicama koje dovode hranjive tvari do svake stanice u tijelu. I gdje se najviše vide? Tamo gdje je koža najtanja: na licu i nogama.

Zašto se ispucale kapilare pojavljuju zbog viška estrogena?  

Estrogen raširi žile i povećava zadržavanje vode u tijelu – to vrši veći pritisak na žile, a posebno na sitne i tanke kapilare. S većim pritiskom se poveća i vjerojatnost da te žilice popucaju i postaju vidljive. Raširene i ispucale kapilare zapravo nazivamo ispucale kapilare.  

Kako dođe do povišenog hormona estrogena

Probleme s ispucalim kapilarama uzrokuje povišen estrogen – estrogenska dominanca. Nažalost to je vrlo čest problem jer živimo u svijetu u kojem smo konstantno okruženi s tvarima koje nazivamo remetioci hormona. To su tvari koje imaju slično djelovanje kao estrogen a nalaze se u pitkoj vodi, plastici, kozmetici, deterđentima, namještaju, hormonskoj kontracepciji…   

Ispucale kapilare« ima polovica žena pa čak i muškarci

Ispucale kapilare mogu se pojaviti kod vrlo mladih djevojaka, a starenjem postaju vidljivije. Problem s ispucalim kapilarama ima čak polovica žena. Zanimljivo je da ih imaju i muškarci ali zbog dlaka na koži nisu toliko vidljive. Možemo ih primijetiti na licu u obliku crvenkastih ispucalih žilica.

Što možemo učiniti da se riješimo ispucalih kapilara?

Na prvom mjestu je zdrav način života. Važno je da se dovoljno krećemo ali i da imamo normalnu zdravu tjelesnu težinu.

  • izbjegavajte dugotrajno stajanje na jednom mjestu,
  • u večernjim satima si priuštite pola sata sjedenja s nogama podignutim na visini iznad visine srca,
  • izbjegavajte pušenje i prekomjerno konzumiranje alkohola
  • izbjegavajte faktore koji povećavaju nivo estrogena u tijelu: brza hrana. Prerađene namirnice (konzerve, paštete, salame…), proizvode od bijelog brašna, neekološku kozmetiku, stres…
  • pomognite tijelu izlučiti višak estrogena i to s prirodnim sastojcima s dokazanim djelovanjem – proizvod koji sadrži prirodne sastojke za ravnotežu estrogena u tijelu je EstroLux.

Zašto je Estrolux pravi odabir?

EstroLux učinkovito pomaže kod estrogenske dominance i povećanog pritiska na kapilare i to na 3 načina:

  • Omogućava ravnotežu estrogena i drugih hormona u tijelu
  • Čisti i detoksicira jetru te ubrzava izlučivanje viška estrogena iz tijela (jetra je odgovorna za to da deaktivira i izluči višak hormona iz tijela).
  • Ublažava neugodne posljedice viška estrogena u tijelu kao što je zadržavanje vode i prekomjerno širenje kapilara

EstroLux uspostavlja hormonsku ravnotežu na potpuno prirodan način. Sadrži ekstrakt matičnjaka, smeđe morske alge, ružmarina, sojinih sjemenki, lanenih sjemenki, pupa cvijeta brokule te aktivni oblik vitamina B6.