Pretjerali ste s hranom? Evo kako jetra na to reagira!

Pretjerali ste s jelom tijekom blagdana? Nedovoljno kretanja i goleme količine hrane uzrokuju nadutost, probavne smetnje, acidozu i nakupljanje kilograma. No, više od bilo kojeg drugog organa, zbog ovakvog načina ophođenja prema tijelu najviše pati jetra.

image

Vjerojatno vam je već poznato da je jetra glavni organ koji brine za dobrobit cijelog tijela: odgovorna je za uredan metabolizam, uklanjanje toksina i otpada te mnoge druge funkcije važne za općenito zdravlje tijela.

Šećer i ugljikohidrati? Ovako jetra na njih reagira

Koliko ste puta čuli da ne biste trebali jesti previše šećera? Dodajete ga u jutarnju kavu, nalazi se u pekmezu, pa čak i pecivu, baš kao i u žitaricama koje jedete za doručak, a da ne spominjemo kupovne sokove. A sve ovo konzumirate samo ujutro! Do kraja dana bez da ste toga uopće svjesni konzumirat ćete mnogo više šećera nego je vaše tijelo to u stanju metabolizirati.

Tijekom svečanih razdoblja, posebice za vrijeme božićnih blagdana, količina šećera kojeg Hrvati konzumiraju je ogromna! U većini slučajeva radi se o "skrivenim" šećerima koji se nalaze u procesuiranoj i rafiniranoj hrani bez da ste toga uopće svjesni. Možda je upravo to razlog zbog kojeg doživljavamo kroničan umor, probavne smetnje i nadutost u siječnju.

Kada tako sagledamo stvari, postaje jasno da je jetra preopterećena mastima i šećerima. Jeste li znali da jetra na velike količine šećera reagira na jednak način kao i na alkohol? Sve što sadrži šećer (grickalice, torte, voće, …) putuje izravno do jetre i uzrokuje:

  • povećava masne stanice oko organa
  • preopterećuje jetru i ometa njezino pravilno funkcioniranje
  • jetra nije u mogućnosti normalno obavljati svoje zadaće

Budući da je jetra ključni organ u procesu mršavljenja, presudno je da se za nju brinemo često, a posebice nakon intenzivnog perioda kao što su to nedavno bili božićni praznici. Između ostalog ona brine o metabolizmu masti, apsorpciji vitamina, minerala i antioksidansa, a ima i ključnu ulogu u reguliranju glukoze, inzulina, estrogena, itd.

Želite sagorjeti masnoće? Pobrinite se za jetru!

Jetra putem žući metabolizira masnoće i sposobna je "usmjeriti ih" ka crijevima na daljnju preradu, a ne na zadržavanje u obliku masnih naslaga. Za ovaj proces od velike je važnosti i plan prehrane koji sadrži visoki udio vlakana.

Zbog loše prehrane neke se masti (osobito kolesterol) ne metabolizira jer je jetra jednostavno bila preopterećena da bih ih mogla procesuirati kako treba. Upravo zbog toga je važno da obavite detoksikaciju jetre i uklonite umor, loše raspoloženje i probleme u probavi!

 

30 DAYS Liver Detox sadrži 100% prirodne sastojke i pruža dnevno i noćno čišćenje jetre. Ovaj paket sadrži kombinaciju pozorno odabranih prirodnih ekstrakata koji brinu o čišćenju i regeneraciji jetre, a s paketom dobivate e-knjigu s preporukama, receptima i jasnim uputama za 30-dnevni program te POKLON u obliku priručne kutijice za jednostavnu pohranu i doziranje kapsula.

U roku od 30 dana detoksicirat ćete i regenerirati jetru te joj time omogućiti normalno obavljanje funkcije, lučenje otrova i čišćenje cijelog tijela od toksina.