Ne uspevate da smršate? Da li ste pomislili da je problem u jetri ili limfnom sistemu?

Sve više ljudi se bori sa prekomernom telesnom težinom, ali malo ko zna da se za neuspešnim mršavljenjem skriva nepravilna funkcija jetre i limfnog sistema.

image

Mršavljenje može biti dugotrajan i mukotrpan proces, posebno ako su za višak kilograma krivi i geni. Često imamo osećaj da kazaljka na vagi stoji i da se kilograma nikada nećemo rešiti. Za ovo možemo oktiviti jetru, kao glavni mehanizam sagorevanja masnoća, te limfni sistem.

 

JETRA NATOPLJENA TOKSINIMA NE MOŽE EFIKASNO SAGOREVATI MASNOĆE

Ako je jetra prepunjena toksinima i teškim materijama, njeno delovanje je znatno usporeno, što znači da se nakupljena masnoća sagoreva sporije, a ne tempom kojim bismo mi želeli.

POSLEDICE:

  • Dolazi do hormonalnog disbalansa
  • Oko stomaka se gomilaju masnoće
  • Dolazi do pojave nadutosti
  • Voda se zadržava u telu (oticanje)
  • Javljaju se probavni problemi
  • Povećava se celulit

 

DETOKSIKUJTE SE

Pre započinjanja procesa mršavljenja, trebalo bi da detoksikujete svoje telo i na taj način uklonite štetne materije koje ugrožavaju Vaše telo i predstavljaju pretnju Vašem zdravlju. Trebalo bi da konzumirate što više svežeg voća i povrća, poput oraha, avokada, nara, brokolija, karfiola, radiča, crnog i belog luka koji su važni za pravilno funkcionisanje jetre.

Preporučujemo i đumbir, kukurmu i koren maslačka. Prilikom pripreme hrane koristite maslinovo ulje, a za salate laneno. Više puta nedeljno bi trebalo da konzumirate ribu, bogatu omega 3 masnim kiselinama, ćuretinu, jagnjetinu i goveđe meso.

 

POBRINITE SE ZA LIMFNI SISTEM POMOĆU KRETANJA I UNOŠENJA TEČNOSTI

Limfni sistem je važan jer brine za eliminaciju otpadnih materija i bakterija koje se nalaze u našem telu. Bez adekvatne fizičke aktivnosti, pravilnog izbora namirnica i dovoljnog unosa vode, limfni sistem postaje usporen, pojavljuje se osećaj nadutosti, celulit i podbulost lica. Da bi Vaš limfni sistem optimalno funkcionisao, morate se više kretati. Dovoljna je i samo jedna šetnjica dnevno da poboljšate svoju cirkulaciju i utičete pozitivno na metabolizam.

Klonite se alkohola i kofeina što je više moguće, a u jelovnik uvedite jutarnju toplu limunadu, odličnu za zdravlje limfnog sistema i za regulisanje metabolizma. Pijte i što više tečnosti, bez dodatog šećera. Kao i u slučaju jetre, za zdravlje limfnog sistema se pobrinite konzumiranjem svežeg voća i povrća.

ŠEĆER? ZABORAVITE NA ŠEĆER!

Šećer od tela krade esencijalne materije, neophodne za pravilno funkcionisanje jetre i limfnog sistema, stoga ga se probajte kloniti. Šećer i njegove nezdrave zamene se nalaze u skoro svakoj prerađenoj namirnici. Sadrže ga i neke paste za zube i lekovi.

Proizvodi za vas

TOPI MASNOĆU
-67%
Posebna cijena 27,99 EUR Standardna cijena 83,97 EUR
Pogledajte proizvod