Napravite test! 7 od 10 ljudi ima candidu!

Patite od konstantnog umora, nedostatka energije i glavobolje? Imate li česte gljivične infekcije, probleme s nadutosti, probavne smetnje, neutaživu želju za slatkim i ne možete izgubiti kilograme? Jeste li se pitali što je uzrok svemu tome?

image

Što je candida?

Candida je prirodno prisutna u našem organizmu. U normalnim okolnostima dobre bakterije održaaju pravilnu crijevnu mikrofloru. Kada se količina korisnih bakterija u crijevima smanji, candida se prekomjerno razmnožava i uzrokuje brojne probleme sa zdravljem. Vrlo je bitno što prije otkriti porast candide u organizmu kako bi se spriječio daljnji napredak i što prije počelo s liječenjem.

Medicinsko testiranje na kandidu

Razinu candide u organizmu možete provjeriti pomoću medicinskih pretraga poput testa imunokompleksa i IG testa. Također test na candidu možete napraviti analizom uzorka stolice, krvi ili urina. Sve spomenute teste možete napraviti samo kod vašeg liječnika.

Testovi koje možete napraviti kod kuće

a) Test s medicinskim aparatićem
Postoje i testi candide dostupni svima koje možete kupiti u ljekarnama, poput testa Candia5, za kojeg trebate iz vrha prsta pomoću lancete uzeti kap krvi te nanijeti je na testnu pločicu. Rezultate saznate već nakon pet minuta.

b) Test simptoma

Test na candidu možete napraviti i s kratkim testom simptoma koje ste primjetili u zadnjih 6 mjeseci:
image
Zbrojite vrijednosti vaših odgovora. Ako je vrijednost veća od 8 (za muškarce) ili veća od 10 (za žene) onda je najvjerojatnije razina candide u vašem organizmu previsoka i trebate što prije početi s liječenjem.

c) Kućni test sa slinom
Vrlo jednostavan test kojeg također možete napraviti kod kuće je test sa slinom. Neki ga koriste već godinama kako bi na vrijeme otkrili previsoku razinu candide u organizmu.

Upute za test:

  • Prije spavanja napunite čašu čistom vodom i ostavite je pokraj kreveta.
  • Sljedeće jutro, odmah nakon što se probudite, ispljunite slinu u čašu s vodom. (nije potrebna velika količina sline, nego ispljunite malo sline koju imate u ustima odmah nakon buđenja)
  • Ostavite čašu da stoji 15 minuta.
  • Čašu postavite na dobro osvijetljeno mjesto. Pogledajte gdje se u vodi nalazi vaša slina.
    image

Rezultati testa:

  • Ako je vaša slina ostala na površini čaše ili se je otopila znači da nemate problema s candidom. Normalno je i ako su u vodi prisutni mjehurići zraka.
  • Ako je voda postala mutna, ako se u njoj vide trakice koje se spuštaju prema dolje te ako je slina pala na dno čaše postoji velika mogućnost da je razine candide u vašem organizmu previsoka. U tom slučaju predlažemo da se pokušate što prije riješiti candide na prirodan način.

Kako smanjiti razinu candide u organizmu?

Postoji prirodan način kojim možete uspješno liječiti candidu u dva koraka i to je:

  • prilagođena dijeta,
  • s proizvodom 30 Days candida solution, koji sadrži kombinaciju prirodnih ekstrakata s dokazanim djelovanjem protiv kandide u samo 30 dana.