Noleen:˝Sa SlimJoy-em 12 kilograma manje u samo 3 tjedna!

Saznajte više

Kruh koji je oduševio sve Hrvatice!

22.2.2017.

Ovaj kruh poznat je kao "detoks kruh" jer ga možete jesti i kada ste na detoksu. Sastojci ovog kruha drugačiji su od običnog kruha. Naime, detoks kruh pripremamo bez brašna i kvasca ali je unatoč tome vrlo ukusan i vrlo jednostavno se priprema.

Vikend je savršeno vrijeme da isprobate nove recepte. Nabavite potrebne sastojke, pripremite se za pečenje i ubrzo će vaša cijela kuća zamirisati po domaćem kruhu.

Sastojci:

  • 320 g kvinoje,
  • 45 g Sensilab FOODS Bio chia sjemenki,
  • 45 g bio kokosovog ulja,
  • 1 žličica sode bikarbone,
  • 2 žličice limunovog soka,
  • prstohvat soli,
  • 100 ml vode.

Priprema:

  • Kvinoju isperite pod tekućom vodom a zatim ju prelijte vrelom vodom. Pokrijte i ostavite 2 sata da stoji.
  • Chia sjemenke namočite u vodi (upotrijebite najmanje 2 puta više vode od količine sjemenki) i pričekajte 2-3 minute. Nakon toga promiješajte i ostavite još neko vrijeme da odstoji dok se voda ne upije u sjemenke i nastane sluzasta masa.
  • Kvinoju isperite i ocijedite te dodajte chia sjemenke i ostale sastojke. Sve zajedno izmiksajte s mikserom dok ne dobijete potpuno glatku smjesu. Smjesu ulijte u kalup za pečenje kruha.
  • Kruh pecite 1 sat i 20 minuta na 160 °C.
  • Pričekajte da se potpuno ohladi prije nego što ga izrežete.