Kakve veze zadržavanje vode u organizmu ima s celulitom?

6.4.2016.
Svi znaju da gotovo 60% našeg tijela čini voda: ona se nalazi u stanicama, krvi, koži, organima i mišićima. Kako bi ova tekućina cijelo vrijeme bila u normalnim razinama, naše se tijelo oslanja na kompleksni hormonalni sustav koji se naslanja na rad bubrega. Kada popijete više vode nego biste trebali, upravo su bubrezi ti koji preuzimaju odgovornost za eliminaciju viška tekućine i toksina.

No, s vremena na vrijeme taj se sustav pokvari i tekućine se počinju nakupljati u našem tjelesnom tkivu. Zadržavanje vode zapravo je nedostatak drenaže u limfnom sustavu. Sustav nije u mogućnosti poslati toksine i višak vode u cirkulacijski sustav, te stoga ne može eliminirati edeme ili otekline.

Ovaj prirodni fenomen događa se zbog hormonalnog poremećaja i zahvaća uglavnom žene jer se radi o hormonu estrogenu (ženskom hormonu).

Postoji li poveznica između zadržavanja vode i celulita?

Ako tijelo pohrani previše masnoće koju smo konzumirali, masne stanice postanu abnormalno velike i zakrče krvne žile i limfe, što narušava izlučivanje vode i toksina.
Zadržavanje vode i degeneracija kolagenih vlakana, odnosno vlakana u tkivu kože, krivci su za izgled narančine kore. Ovaj efekt posebno je vidljiv u određenim područjima tijela, osobito u predjelu bedara i stražnjice.

Uzroci: ima ih mnogo i ne treba puno da i vi postanete "žrtva"!

  • Hormonalne promjene (estrogen, aldosteron). Tijekom predmenstrualnog ciklusa, mnoge žene primijete da su njihove grudi i trbuh veće (zbog zadržavanja vode), bolne i natečene.
  • Neuravnotežena prehrana
  • Netolerancija na određene vrste hrane
  • Nuspojave određenih vrsta lijekova (lijekovi za hipertenziju, kortikoidi, protuupalni lijekovi)
  • Dugotrajno stajanje na nogama
  • Vrućina (proširuje krvne žile)
  • Prehrana bogata solju

Koje je učinkovito rješenje za ovaj problem?

Kao i kod svakog zdravstvenog problema, od velike je važnosti paziti na unos kvalitetnih i zdravih namirnica, redovito vježbati, a ako je ovaj problem kod vas izraženiji isprobajte napitke koji vas sa samo jednom časom dnevno mogu osloboditi ovih muka.

Svakako isprobajte SlimCut Drainer koji potiče izlučivanje toksina iz tijela, dajući potporu jetri kako bi ona normalno mogla obavljati svoje funkcije. Sprječava zadržavanje vode u tijelu, jamči vitku liniju i sprječava oticanje nogu, ruku i lica. Djeluje već u 15 dana!