Kako prepoznati sitost?

8.6.2020.

Ako želite smršavjeti, prvo o čemu morate razmisliti je kako jesti manje. Ali to ne znači da morate gladovati. To znači da se morate naučiti prestati jesti u trenutku kada osjetite da ste siti.  Ali kako to prepoznati?

Prije svega morate prepoznati razliku između osjećaja sitosti i zasićenja. Sitost je stanje kada više niste gladni jer je tijelo dobilo sve što mu treba. S druge strane zasićenje je kada osjećate da ste se dobro najeli, ali imate još toliko mjesta da bi mogli pojesti još samo malo.

Ako želite osjetiti sitost, prvo morate osjetiti glad

Najvažniji korak u spoznavanju osjećaja sitosti, je osjećaj gladi. Sitost ne može postojati bez gladi. Zašto? Zato što nam glad javlja kada naše tijelo treba nutrijente i koliko.

To znači da nikada ne bi smjeli jesti prije nego osjetimo da smo gladni. Ako jedete svaki dan u isto vrijeme, samo zato što ste tako navikli, čak i ako niste gladni, nećete osjetiti sitost.

Također moramo i slušati naše tijelo, kako bi znali što jesti. Na primjer, ako naše tijelo treba bjelančevine, ono žudi za hranom koja je puna bjelančevina, poput mesa ili jaja. Ali ako umjesto toga pojedemo salatu (jer mislimo da je to zdravija opcija s kojom ćemo smršaviti), tijelo neće dobiti potrebne bjelančevine, zato do sitosti neće doći.

Užasno je važno slušati želje i potrebe našeg tijela!

Kako prepoznati da nismo više gladni?

Najvažnije je da jedemo polako. Ako si uzmemo vremena da dobro prožvačemo svaki zalogaj, dajemo našem tijelu vremena da prepozna hranjive tvari koje smo unijeli i da nas obavijesti kada mu je dosta.

S druge strane, ako jedete brzo, riskirate unos veće količine hrane od prvotne potrebe, jer se sitost ne može dovoljno brzo javiti zbog brzine kojom unosite hranjive tvari.

Što učiniti ako imate veću želju za hranom od normalne?

Ako unatoč svom trudu da jedete bolje i dalje imate veću želju za hranom od normalne, dobra metoda kako to spriječiti je dodatak prehrani koji zaustavlja pretjeranu želju za hranom.

I imate sreću, jer nedavno smo u našu liniju proizvoda uvrstili jedan takav proizvod: HungerBlock EXTREME koji zaustavlja neutaživu želju za hranom.

Ima samo prirodne sastojke poput rogača i smeđe alge, ovaj revolucionarni proizvod će djelovati na vaš mozak na način da više nećete osjećati glad!