Kako muškarci stare?

27.1.2014.

Šta se dešava sa muškarcima kada nivo testosterona počne da opada:

  • Smanjuje se seksualna izdržljivost
  • Smanjuje se seksualna moć, odnosno, libido
  • Može doći do erektivne disfunkcije
  • Kosa počinje brže da opada i uočavaju se prvi znaci ćelavosti
  • Teže se koncentrišu, pamćenje je slabije
  • Oko trbuha se nakuplja masno tkivo
  • Može doći i do depresije, povišenja krvnog pritiska, razvoja šećerne bolesti, smanjenja gustine kostiju i osećaja slabosti

Budući da je reč o vrlo delikatnom procesu, Sensilab je razvio prirodan proizvod, koji ne izaziva nuspojave. U proizvodu SensiMan smo za Vas pripremili inovativnu kombinaciju sastojaka. Testofen je prirodna kombinacija dobijena od semena piskavice, cinka, selena i vitamina B i utiče na povišenje nivoa testosterona kod muškaraca.

Piskavica ili grčko seno, koju u Indiji koriste kao začin, već je dugo poznata po tome da povećava libido muškaraca, a istraživanje iz 2011. je to pokazalo i potvrdilo, te došlo do zaključka da je većina muškaraca koja je uzimala ekstrakt ove biljke, primetila bolju seksualnost te bržu rekuperaciju nakon polnog odnosa. Sve je više dokaza da semenke piskavice pozitivno utiču na šećernu bolest i povišeni holesterol.

Sensimen sadrži i cink, koji neposredno utiče na proizvodnju testosterona i tako na polno zdravlje, koje obično trpi kada pređemo na dijetalni režim ishrane.

Zanimljivost: čak 50% svog selena u telu odraslog muškarca se nalazi u njegovim testisima.

Vitamin B ima važu ulogu u radu polnih organa jer je količina vitamina B u telu usko povezana sa količinom polnih hormona. Nedostatak tog vitamina može voditi ka umoru i bezvoljnosti, zbog čega se povećava potreba za snom i odmorom, ali ne i za polnim aktivnostima.