Evo zašto je kurkuma čudesan začin!

Kada pomislimo na kurkumu, prvo što nam padne na pamet je njezino korištenje u obliku začina u kuhinji, no zbog svojih izrazito povoljnih učinaka na cjelokupno zdravlje sve se više koristi i u obliku dodatka prehrani.

image

Kurkuma je dobro poznat začin koji potječe iz azijske ali sve se češće koristi i u zapadnjačkoj kuhinji. Zbog visokog sadržaja kurkumina i ostalih fitonutrijenata daje vrlo intenzivnu žutu boju i omogućava pozitivno djelovanje na tijelo, a time i naše cjelokupno zdravlje.

Kada pomislimo na kurkumu, prvo što nam padne na pamet je njezino korištenje u obliku začina u kuhinji, no zbog svojih izrazito povoljnih učinaka na cjelokupno zdravlje sve se više koristi i u obliku dodatka prehrani. Prednosti kurkume su mnogobrojne, a ovo su samo neke od njih:

  • Sadrži velike količine željeza i kalija
  • ima protuupalno djelovanje 
  • ublažava bolove u mišićima i zglobovima
  • sprječava nakupljanje masti i ubrzava njihovu razgradnju u jetri
  • promiče funkciju jetre i detoksikaciju
  • pridonosi optimalnoj probavi ... i još mnogo toga!

Kurkuma je poznat svima aromatični začin s karakterističnim okusom i žute boje

Svoju reputaciju u posljednje vrijeme kurkuma duguje svom aktivnom sastojku kurkuminu koji je postao glavna tema brojnih znanstvenih radova zbog svog antivirusnog i antibakterijskog djelovanja. U ajurvedskoj medicini se koristi za ublažavanje cijelog niza zdravstvenih poteškoća. Prije svega, djeluje antivirusno i antioksidativno te štiti tijelo od slobodnih radikala te tako znatno usporava proces starenja tijela. Postoje određena znanstvena istraživanja koja idu u prilog kurkuminu kada je riječ o suzbijanju simptoma Alzheimerove bolesti.

Kurkuma je također prirodni stimulans za jetru i žučni mjehur, potiče izlučivanje kolesterola i štiti jetru od vanjskih nečistoća i toksina koje svakodnevno konzumiramo. Neka su istraživanja dokazala i njezino blagotvorno djelovanje na stres i anksioznost, a pomaže i s određenim kožnim problemima poput psorijaze.

Kurkuma u kuhinji

U kombinaciji s crnim paprom kurkuma se učinkovitije apsorbira u tijelo. Može se koristiti za kuhanje bilo koje vrste obroka, bez obzira je li riječ o povrću, mesu ili ribi. Može se miješati s drugim začinima, ali i koristi za bojanje hrane i kolača. Možete ju staviti čak i u čaj s medom.

Kurkuma je dio indijskog curryja, poznate mješavine začina koja je odličan dodatak jelima od povrća, kao i tjestenini, riži, itd.

Zašto isprobati ALL IN A DAY Kurkumu?

ALL IN A DAY Kurkuma sadrži kombinaciju visoko koncentriranog ekstrakta korijena kurkume s minimalno 95% kurkumina (aktivne tvari u kurkumi) s dodatkom crnog papra koji povećava bioraspoloživost kurkumina i omogućuje maksimalnu iskoristivost.

ALL IN A DAY Kurkuma je 100% prirodan dodatak prehrani koji garantirano sadrži samo probrane i posve prirodne sastojke koje naše tijelo lakše prepoznaje i bolje iskorištava.