Dijeta s čajem od kamilice

Čaj od kamilice, od davnina se koristi za liječenje različitih zdravstvenih poteškoća kao što su probavni problemi, ginekološki i problemi sa disanjem te kod kožnih bolesti. Čaj od kamilice je univerzalni lijek i ima blagotvoran učinak na ljudsko zdravlje, a ujedno i na mršavljenje. Saznajte u nastavku kako čaj od kamilice može učinkovito pomoći u gubitku kilograma.

image

Kako čaj od kamilice pomaže kod dijete za mršavljenje!

Čaj od kamilice je znan po tome da umiruje i relaksira tijelo. Nova istraživanja pokazuju da ima značajni utjecaj na gubitak kilograma. Čaj od kamilice je jak diuretik koji pomaže pri uklanjanju toksina iz tijela. Osim toga, smanjuje stres i razinu hormona koji tvore naslage sala na trbuhu.

Dijeta sa čajem od kamilice

Može se izvoditi na više načina:

  • Možete popiti jednu šalicu čaja prije svakog obroka, jer kamilice potiče proizvodnju želučanih sokova koji pomažu pri pravilnoj probavi koja je bitna kod dijeta za mršavljenje. Ujedno, preporučuje se jedna šalica čaja prije spavanja za lagani san. Poremećaji spavanja utječu na proizvodnju inzulina i ostalih hormonalnih procesa, što zaustavlja mršavljenje i dolazi do debljanja.
  • Druga mogućnost je da jedete fermentiranu kamilicu u alkoholu i žitaricama. Žlica ove kombinacije prije svakog obroka će smanjiti apetit i jesti ćete manje i mršavjeti na prirodan način. Kako bi ova dijeta bila uspješna, morate je provoditi 1 – 3 mjeseca, ovisno o broju kilograma koje želite izgubiti. Ako je pravilno provodite možete izgubiti do 7 kilograma u prvom mjesecu provođenja. Kombinacija čaja i tinktura ima diuretski i laksativni učinak, utječe na topljenje masnoća i izlučivanje vode iz tijela. 

Savjeti za pravilan gubitak kilograma

      • Možete kombinirati čaj od kamilice sa bijelim čajem pošto kofein potiče gubitak kilograma. Druga preporuka je kombinacija sa limunovim sokom koji potiče proizvodnju želučanih sokova i čisti tijelo od štetnih tvari.
      • Ako patite od akutne dijareje, izbjegavajte konzumaciju čaj od kamilice i tinkture.
      • Ne pretjerujte sa ovom dijetom, možete osjećati mučninu i dehidraciju.