8 savjeta za siguran i učinkovit trening snage

20.6.2016.

Ako želite još u odraslim godinama održati zdrave kosti, dobru fleksibilnost i snagu, onda je poželjno da redovito radite vježbe snage.  Vježbe snage treba početi u ranoj dobi ili barem smanjiti kašnjenje. Vježbe snage također oblikuju tijelo i lijepo držanje.  Ako radite trening snage imajte na umu nekolko savjeta koji će poboljšati rezultate.  

Jaki mišići su važni za zdravo tijelo. Kod jačanja mišića  važne su vježbe s vlastitom težinom i na taj način se razvijaju određene mišićne skupine. Međutim, pogrešno verzija može nanijeti više štete nego koristi. Sljedećih osam preporuka će vam pomoći da izbjegne ozljeđivanje i postignete rezultate.

Uvijek uzeti dovoljno vremena za zagrijavanje i hlađenje na početku i kraju treninga.

Pravilno držanje i izvođenje su preduvjeti za prevenciju ozljeda i povećava učinak vježbanja. Dakle, barem u početku je preporučljivo da vježbate s certificiranim trenerom koji će vas moći savjetovati o ispravnim i neispravnim vježbama.

Kod dizanja utega potrebno je disati. Dok polagano spuštamo teret izdišemo. Nikad ne zadržavamo dah kod naprezanja. Na taj način možemo  privremeno povisiti krvni tlak što može biti opasno za osobe s kardiovaskularnim problemima.

Nemojte ispružiti zglobove do kraja – imajte blai zavoj u koljenima i ramenima.

Nemojte biti nestrpljivi i pretjerivati kod vježbanja. Imajte na umu da između dva treninga snage treba proći 48 sati da se tijelo oporavi.

Ako ste bili bolesni, morate napraviti barem dan pauze (bolje dva) prije nego što ponovno počinjete trening snage. Ako je bolest trajala duže vrijeme tada je poželjno da koristite manje težine i opterećenja naego prije bolesti.

Tijekom vježbi snaga ne bi trebali osjećati bol. Ako imate bilo kakve vježbe ili pokret koji izazivaju bol, prestanite s vježbom. Postupno, kako bol prestaje možete početi s vježbom s teretom.

Slušajte svoje tijelo i odustanite ako ne možete dovršiti niz vježbi kako nebi došlo do nepotrebne ozljede.

Počastite svoje mišiće sa Slimcut Diet SHAKE


Nakon aktivnosti morate voditi brigu o uravnoteženoj prehrani - pogotovo jesti visoko kvalitetne proteine odmah nakon vježbe, na što zaboravljamo. Zanimivo je, da se na ogljikove hidrate prej spomnimo (banano, rogljiček, žemljico …) kot na beljakovine.. Međutim, tijelo odmah nakon treninga traži određene proteine za brzu regeneraciju tkiva. Među najboljie proteine spada protein sirutke koje tijelo može najbolje iskoristiti.  A najbolji protein sirutke se nalazi na tržištu, Slimcut Diet Shake.  

SlimCut Diet Shake, osim proteina sirutke također sadrži zob vlakana, ekstrakt Garcinie Cambogie i više od 15 vitamina i minerala. Još više oduševljava jer je ukusnog okusa maslaca i kolačića. I zadnje ali ne i najmanje važno - da se sve to bogatstvo hranjivih tvari ima samo 92 kalorije!