6 razloga zašto morate početi uzimati riblje ulje još danas

Iskazalo se da čudotvorne koristi ribljeg ulja nisu samo ribičke priče. Prema zadnjim istraživanjima objavljenih u zdravstvenim studijama znamo da već 1 kapsula ribljeg ulja može spriječiti kardiovaskularne bolesti. A koje su ostale koristi?

image

Sprječava nastanak krvnih ugrušaka

Omega 3 masne kiseline sprječavaju nastanak krvnih ugrušaka koji uzrokuju srčani infarkt ili moždanu kap. Korištenje ribljeg ulja, koje je bogato s omega 3 masnim kiselinama, smanjuje mogućnost nastanka arterioskleroze i snižava povećane vrijednosti kolesterola i triglicerida u krvi. Svi ti pozitivni učinci omega 3 masnih kiselina štite naše srce i krvne žile od različitih bolesti.

Snažnije srce

Znanstvenici su primjetili da omega 3 masne kiseline usporavaju starenje i osiguravaju duži život te štite srčane bolesnike od bolesti. Omega 3 masne kiseline utječu na lipide, koji kruže u krvnom toku i štete srcu, i zato štite od bolesti srca.

Bolje pamćenje!

Istraživanje kod 18-25 godišnjaka, koji su 6 mjeseca svaki dan koristili riblje ulje, otkrilo je da se njihovo radno pamćenje poboljšalo za čak 23%.


Odličan vid

DHA su jedne od Omega 3 masnih kiselina i veliki su dio strukture mrežnice oka. Njihovim uzimanjem možemo sprječiti makularnu degeneraciju, koja može pogoršati vid i uzrokovati sljepoću.

Konačno dobar san

Dobar san je ključan za zdravlje. Istraživanja su pokazala da je nedostatak sna povezan se pretilošću, dijabetesom i depresijom. Niske vrijednosti omega-3 masnih kiselina u tijelu povezujemo s lošijim snom odraslih i djece, a niske vrijednosti DHA povezujemo s niskom vrijednošću melatonina- hormona koji nam pomaže zaspati.

Istraživanja su pokazala da korištenje dodataka prehrani s omega -3 dodatno pomaže kod poboljšanja kvalitete i dužine sna.

Snažne kosti

Osteoporoza i artritis su česte bolesti koje pogađaju naše kosti. Studije kažu da unos omega-3 može povećati količinu kalcija u kostima, što se pokaže u smanjenom riziku za razvoj osteoporoze.

Omega-3 također pomaže ljudima s artritisom. Istraživanja su pokazala da se ljudima s artritisom smanjila bol u zglobovima.

Koje riblje ulje izabrati?

SensOmega sadrži najčišće riblje ulje s koncentriranim omega 3 (s najmanje 280 mg EPK i 190 mg DHK u dnevnoj dozi) koji imaju ulogu u radu srca. Odličan za korištenje zbog mnogo korisnih učinaka, osim toga nema neugodan miris po ribama, štiti srce i krvne žile, pomaže kod optimalnog djelovanja mozga i pomaže očuvati dobar vid.