4 pogreške koje usporavaju vaš metabolizam

Vaska Đurić: ˝S ovim napitkom sam svaki tjedan izgubila 3,5 kg!

Saznajte više

4 pogreške koje usporavaju vaš metabolizam

7.6.2016.

Kada smo na dijeti često smo toliko fokusirani na gubitak kilograma da zaboravljamo da možemo naštetiti našoj probavi i ostvariti suprotan efekt.

Ako želite riješiti problem spore probave i nadutosti, izbjegavajte ove greške i ubrzajte vaš metabolizam!

1/ Ne jedete dovoljno

Da, dobro ste pročitali! Ako želite izgubiti na težini morate smanjiti unos kalorija, ali ne smijete pretjerati.

Manja količina hrane može šokirati metabolizam i dati potpuno suprotan učinak od željenoga; umjesto mršavljenja, naše tijelo ulazi u "modus preživljavanja" i ne sagorijeva kalorije nego nakuplja masti kako bi imalo dovoljno zaliha za "period gladovanja".

2/ Jedete bijele ugljikohidrate

Ako želite uspješno smršaviti i održati dobar metabolizam, trebali biste povećati unos vlakana: kruh od cjelovitih žitarica, smeđu rižu i integralnu tjesteninu te jesti više voća i povrća.

Istraživanja pokazuju da vlakna pomažu u "ubrzavanju sagorijevanja masnoća za čak 30 %".

Žene koje jedu više vlakana teže nakupljaju suvišne kilograme i općenito imaju zdraviji organizam.

3/ Pijete vodu na sobnoj temperaturi

Njemački znanstvenici otkrili su kako konzumiranje 6 čaša hladne vode dnevno ubrzava metabolizam: upravo ova količina hladne vode dnevno sagorijeva oko 50 kalorija, što na godišnjoj bazi znači dva i pol kilograma manje!

Objašnjenje je jednostavno: tijelo troši više energije kako bi zagrijalo tu hladnu vodu koju konzumiramo. Niste ljubitelj vode? U nju dodajte đumbir, limun, metvicu, krastavce, ...

 4/ Provedete 8 sati sjedeći

Mnogi ljudi provode na poslu više od 8 sati sjedeći u kontinuitetu, ili stojeći na mjestu. U tim je slučajevima naš metabolizam veoma usporen i masnoće koje unesemo hranom se počinju nakupljati u tijelu.

Odlično rješenje za sve koji zbog posla provode više od 8 sati sjedeći su Kapsule Metabolism Boost.

One potiču vaš metabolizam čak i u stanju mirovanja, kako bi potakli topljenje masnoća.