3 problema koja dolaze "pod ruku" s manjkom kalcija

Kalcij - mineral potreban za održavanje normalnih kostiju i zubi, kože i noktiju - ne nalazi se često u dovoljnim količinama u našem tijelu, čak i ako pazimo na to da uzimamo preporučenu dnevnu dozu.

image

3 zdravstvena problema uzrokovana nedostatkom kalcija

Problemi sa spavanjem

Ako ste ikada patili od nesanice, znate kako se ovaj problem može biti neugodan. Važno je shvatiti koliko je dobar san važan za zdravlje kostiju. Štoviše, istraživanja pokazuju da nedostatak sna sprječava stvaranje koštanog tkiva.
Naime, razine kalcija dižu se i padaju tijekom spavanja, a tim da svoj vrhunac dostižu tijekom dubokog sna, pa je nedostatak kalcija direktno povezan s nesanicom. Pretpostavlja se da je to zbog uloge kalcija u proizvodnji hormona spavanja: melatonina.

Teškoće pri gubitku težine

Nemogućnost da izgubite težinu još je jedan frustrirajući problem koji je povezan s nedostatkom kalcija. Prema istraživanjima, kalcij pohranjen u masnim stanicama pomaže regulirati proces skladištenja masnoća u tijelu. Stoga, masne stanice s visokom razinom kalcija biti brže sagorene.

Naravno, nećete mršavjeti samo ako svojoj prehrani dodate više kalcija, već je on izvrstan dodatak u borbi protiv suvišnih kilograma.

Parestezija (abnormalna osjetljivost udova ili drugih dijelova tijela - trnci)

Parestezija se smatra simptomom neispravnosti živčanog sustava, što je također direktna posljedica nedostatka kalcija. Ona se manifestira kroz trnce, ukočenost, zbunjenost, loše pamćenje, halucinacije i grčeve u mišićima.

Manjka vam kalcija - koji dodatak prehrani odabrati?

Pad estrogena u menopauzi iscrpljuje mineralne rezerve u kostima i smanjuje sposobnost apsorpcije kalcija. Važno je kalcij nadomjestiti dodatkom prehrani koji dolazi iz prirodnih izvora i koji se lako apsorbira u tijelu. S tim na umu, preporučujemo vam Sensilabov ALL IN A DAY Calcium + Vitamin D:

100% prirodno: riječ je o koraljnom kalciju i vitaminu D iz gljiva
100% bioraspoloživ - tijelo ga lako apsorbira
doza je 3 kapsule dnevno, lako je mjerljiva i prilagodljiva