Klorela - kraljica zdravlja i dobrog raspoloženja

Želite povećati energiju, otpornost i poboljšati raspoloženje uz pomoć alga? Pazite, da izaberete one koje tijelo može probaviti i iskoristiti. Preporučujemo klorelu s napuknutom staničnom stijenkom, jer je to jedini pravi izbor za vas. Ako konzumirate one onu koja nema napuknutu staničnu stijenku, tijelo u procesu probave nije sposobno razgraditi njene stanične stijenke, zato klorela, koja je iznimno bogata korisnim hranjivim tvarima, ostaje neiskorištena.  

image

Klorela - Chlorella

Zeleno-modra alga klorela (chlorella) se pojavila je prije 2,5 milijardu godina. Izvorno ime potječe od grčke riječi »Chloros« što znači zelen, te »ella«, što znači malo. Ova mala jednostanična slatkvodna alga u sebi skriva mnogo hranjivih tvari:

  • vitamine (vitamin A, B-kompleks, vitamin C, E, H (biotin) i vitamin M (folna kiselina)),
  • minerale (fosfor, kalij, magnezij, željezo, kalcij, mangan, bakar, cink, selen i kobalt) ,
  • proteine i aminokiseline (među njima i esencijalne),
  • klorofil a i klorofil b,
  • te klorelin (Chlorella Growth Factor ili kraće CGF), koji potiče regeneraciju organizma i djelovanje imunološkog sustava. 

Ako je namjeravate konzumirati, neka to bude klorela s napuknutom staničnom stijenkom

Klorela u obliku prahu ili kapsula, u zadnje vrijeme našla mjesto i u našem domu. Tako je postala dio jutarnjeg smoothia s voćem ili povrćem, a možete ju iskoristiti u salatama ili napraviti energetske pločice. Svojim ‘’zelenim’’ okusim obogatit će mnoga jela, a uz sve to iznimno blagotvorno dijeluje na naš organizam.

 

  

Iako je klorela mikroskopski malena alga, nju štiti i čuva snažna stanična stijenka. Ona igra važnu ulogu u detoksikaciji ljudskog organizma jer na sebe veže kovine, pesticide i ostale opasne toksine. No, naše tijelo u procesu probave nije sposobno razgraditi njezine stanične stijenke, pa klorelina koja je iznimno bogata riznica korisnih tvari, ostaje neiskorištena. Zato je iznimno važno da maksimalno iskoristimo tu zelenu kraljicu i njezine tvari tako da izaberemo onu s napuknutom staničnom stijenkom. Sastavni dio  stanične stijenke su i kompleksni polisaharadi koji potiču djelovanje imunološkog sustava.  

Posebna metoda usitnjavanja alge klorela

Otkrićem posebne metode usitnjavanja, pomoću kojeg se rastrgaju stanične stijenke, postiže se visoka probavljivost alge. Tako naše tijelo ima neometan pristup do hranjivih tvari koje se kod samog procesa mljevenja ne uništavaju, nego postaju bioraspoložive.

Pozitivan utjecaj na naše zdravlje

Redovito konzumiranje klorele s napuknutom staničnom stijenkom, na naše zdravlje ime mnoge pozitivne utjecaje. Među ostalim:  

  • čisti tijelo od toksina,
  • regulira probavu i sprječava nastajanje plinova,  
  • potiče djelovanje imunološkog sustava,  
  • pospješuje regeneraciju svih vitalnih organa,
  • uklanja nepravilnosti na koži,
  • pridonosi većoj energiji …

Zato si klorelu s napuknutom staničnim stijenkom priuštite svaki dan u obliku praha ili kapsula u kombinaciji sa smeđim algama.